Donnerstag, 22. Januar 2015

SP u rukometu, Katar 2015, 4. kolo: BiH-Tunis


BiH - Tunis 24:27 (14:15)

 


fotos:klix
 
 


BiH: Burić, Vražalić 1, Terzić, Vranješ 4, Toromanović 3, Burić 1, Malinović 6, Karačić 3, Ovčina 4, Perić, Prce, Čelica, Burić, Janković, Mikić.

 

Tunis: Tej 2, Magaiez, Hmam, Gharbi 2, Hedoui, Touati, Hammed 1, Mganem, Jallouz 1, Bannour, Boughanmi 6, Chourief, Sanai 2, Salah 3, Toumi 4.

 

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine je u četvrtom kolu grupe B Svjetskog prvenstva u Kataru poražena od Tunisa sa 24:27 (14:15).

Rukometaši BiH pretrpjeli su treći poraz na prvenstvu, nakon kojeg su im ostale samo teoretske šanse za plasman u osminu finala. S druge strane, Tunižanima je ovo bila prva pobjeda koja ih je dovela na korak do daljeg plasmana.

Reprezentativci BiH su i u ovoj utakmici napravili veliki broj grešaka, posebno u trenucima kada su imali igrača više, a uz to im nisu bili naklonjeni ni portugalske sudije koje su dosudili devet sedmeraca za Tunis te u trenucima kada se „lomio“ rezultat isključili dvojicu bh. igrača.

Tunis je veći dio utakmice imao rezultatsku prednost, koja je u prvom poluvremenu u dva navrata iznosila tri gola.

Rukometaši BiH su nekoliko puta uspijevali prići na gol zaostatka, ali su zbog grešaka u napadu Tunižanima dozvoljavali da povećavaju prednost. Ipak, golom Vražalića u 23. minuti BiH je uspjela prvi put doći do izjednačenja, a minutu kasnije i do prvog vodstva nakon gola Toromanovića.

Do kraja se igralo izjednačeno, a u posljednjim sekundama Ben Salah je postigao gol za vodstvo Tunisa na poluvremenu.

Početak drugog poluvremena pripao je igračima Tunisa koji u 37. minuti dolazi do četiri gola prednosti. Prvi gol nakon sedam minuta postigao je Senjamin Burić u 37. minuti, a nakon što je njegov brat Benjamin odbranio sedmerac BiH je sa još dva pogotka došla na gol zaostatka. Period bolje igre bh. reprezentacije donio je izjednačenje u 52. minuti (22:22), a potom i prvo vodstvo od dva gola.

Ključni trenutak dogodio se u 56. minuti kada su sudije isključile Burića i Toromanovića, što su Tunižani maksimalno iskoristili i serijom od 4:0 napravili preokret.

Najefikasniji u reprezentaciji BiH bili su Malinović sa šest te Ovčina i Vranješ sa po četiri gola, dok su Tunis predvodili Boughanmi sa sedam te Ben Salah i Toumi sa četiri gola.

U posljednjem kolu BiH u petak igra protiv Hrvatske, a Tunis protiv Irana. Bosni i Hercegovini je za plasman u osminu finala potrebna pobjeda nad Hrvatima, uz poraz Tunisa od Irana.

 

 

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen