Freitag, 16. Januar 2015

Bh. rukometaši danas prvi meč - protivnik Iran


Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas će protiv selekcije Irana igrati prvi meč Svjetskog rukometnog prvenstva u Kataru.

Najbolji bh. rukometaši ostvarili su istorijski plasman na jedno veliko rukometno takmičenje, pobijedivši renomiranu reprezentaciju Islanda u dvomeču baraža. Izabranici selektora Dragana Markovića sada žele napraviti korak više i plasirati se u osminu finala takmičenja.

„Svi smo spremni i jedva čekamo utakmicu protiv Irana. Pozitivne nervoze ima, ali atmosfera u timu je odlična. Gledali smo dosta utakmica Iranaca, spremni smo za njihovu odbranu i napad, tako da svi očekujemo pobjedu“, rekao je bh. rukometaš Alen Ovčina.

Da bi uspjeli u ostvarenju zadatog cilja, reprezentativci moraju osvojiti najmanje četvrto mjesto u grupi B, u kojoj nastupaju još selekcije Hrvatske, Tunisa, Makedonije, Austrije i Irana.

Veoma je bitno na koji će način otvoriti prvenstvo, tako da se u današnjoj utakmici protiv Iranaca nameće imperativ pobjede.

Pobjeda u prvoj utakmici dala bi snagu selekciji BiH za sutrašnju utakmicu protiv neugodne Austrije, u sigurno jednom od najznačajnijih mečeva grupne faze za Markovićeve izabranike.
novasloboda.ba

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen