Samstag, 17. Januar 2015

BiH protiv Austrije: Prilika za korak dalje i jedna paralela



Čovjek htio to ili ne, povlači paralelu između ljetošnjeg Mundijala u Brazilu i ovog Svjetskog prvenstva u Kataru. Koliko je samo pompe bilo i na pola godine prije, odbrojavali se dani sati do prve utakmice, svi smo se zajedno zagrijavali, analizirali se čak i slučajni prolaznici ulicama Brazilskih gradova. Pa prva utakmica i poraz protiv Argentine, poništeni gol i poraz protiv Nigerije, onda pobjeda protiv istog ovog Irana. Hladan tuš. Bješe gotovo prije nego što je i počelo.

Za razliku od fudbalera, rukometaši su se tiho pripremali u Mostaru, isto tako skoro nečujno su otišli u Katar. I prva utakmica, i bum. I oni koji nisu u najboljim relacijama sa rukometom, zagrmili su. Večeras je druga utakmica. Protivnik Austrija, koja je sinoć poražena od Hrvatske. Večerašnja pobjeda ovjerava vizu za drugi krug.

Dok je kod fudbalera bilo gotovo prije nego što je i počelo, kod rukometaša može izaći sasvim drugačije, prije nego što je pravo i počelo.

Ali, ovaj komentar nastavićemo večeras poslije utakmice...

Rukometaši Bosne i Hercegovine večeras će, u susretu sa Austrijom, pokušati „ovjeriti“ prolaz u naredni krug takmičenja.

Trener Dragan Marković i saradnici svjesni su da imaju priliku da u samom startu prevenstva da zabilježe još jedan veliki uspjeh bh. rukometa, javlja izvještač FENA-e iz Dohe.

„Večeras nam je prva velika prilika da napravimo korak dalje, ali sve zavisi od puno faktora. Mi smo spremni da napravimo još jedan korak u ostvarenju cilja. Imamo svoj cilj i taktičke varijante ćemo usmjeriti ka njemu, želja nam je da se svi radujemo, ali ako i ne uspijemo večeras imamo još tri prilike, koje su malo teža kombinacija. Vjerujem da ćemo večeras ovjeriti ulaz u durgu fazu takmičenja, a tamo ko god nas dočeka mi smo spremni da se dokazujemo“, rekao je Marković.

U kalkulacijama rukometnih stručnjaka preovladava mišljenje da BiH ima šansu protiv Austije, koja se „istrošila“ juče protiv reprezentacije Hrvatske.

(novasloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen