Freitag, 23. Januar 2015

Liječenje alu folijom: Metoda ruskih i kineskih iscjelitelja


Liječenje folijom

Samo informativno!
Iskreno govoreći uvijek imam dozu rezerve prema čudima u liječenju.
Sa aluminijskom folijom dodatno jer se u posljednje vrijeme pojavilo više nalaza koji govore o toksičnosti i upozoravaju na oprez čak i kod korištenja za pečenje u rerni.
Ali svako treba sam da zaključi. Inače se sjećam da su stare žene kod nas djeci stavljale tzv pak papir na grudi i ledja, kod prehlade sa kašljanjem.
I još nešto, ako nekome pomogne u rješavanju problema, onda sva priča o štetnosti otpada, jer,  svaki lijek je na svoj način otrov, ako se predozira.

 





Čudesna moć aluminijske folije.

Pokazalo se da je obična aluminijska folija pogodna, ne samo za pripremu hrane u pečnici i uvijanje ostataka hrane, već je pogodna i za liječenje bolesti. Ako vas muče bolovi u vratu, leđima, ramenima, koljenima, ili imate bol u peti koji onemogućava da se oslonite na nju, možete staviti na bolno mjesto foliju. Na vaše iznenađenje i sreću, nakon nekog vremena, bolovi nestaju.

Stvar je u tome, što bio-tokovi koji prolaze kroz naš organizam u biološki aktivnoj točki, odražavaju se i vraćaju se natrag na meridijan, odakle su i izašli. To veoma blagotvorno djeluje na oboljeli organ, sa kojim je ovaj meridijan povezan. Na ovaj način lako se odstranjuju problemi, bolovi koji su vam poprilično dosadili. Ovaj zanimljiv način liječenja odavno se prakticira od strane kineskih i ruskih iscjelitelja, a opisan je i u djelima psihoterapeuta Vilhelma Rejha, učenika Frojda.

 

Kako liječi aluminijska folija?

Uzima se obična aluminijska folija, stavlja se na bolno mjesto i pričvršćuje se (recimo, flasterom).

Liječenje folijom se primjenjuje kod svih vrsta bolova: u vratu (vratna osteohondroza), leđima, rukama, nogama, zglobovima, kod išijasa, reumatoidnog atrtritisa, petnog trna, naslaga soli. Na isti način liječe se, čak, postoperativni ožiljci na mjestu kirurškog reza. Postižu se i dobri rezultati u liječenju gihta. Veliki prst umotava se folijom i pričvršćuje se zavojem.

Kineski iscjelitelji, provođenje terapije folijom, preporučuju u toku 10-12 dana. Svaki dan pričvršćivati foliju na bolno mjesto i držati cio dan ili noć. Poslije napraviti pauzu 1-2 tjedna i po potrebi ponavljati tretman.

Folija posjeduje moćno protuupalno djelovanje. Uz njenu pomoć možete uspješno liječiti prehladu.

Za to je potrebno  umotati stopala folijom u 5-7 slojeva, a između svakog sloja staviti papir ili pamučnu tkaninu. Držati taj oblog oko sat vremena. Poslije skinuti i staviti ponovo poslije 2 sata, na sat vremena. Opet napraviti pauzu i staviti treći put. Vrijeme liječenja – 1 tjedan.

Kako konkretno deliju folija na ovu ili onu bolest, mišljenja su različita.

Neko priziva u pomoć nauku, neko to objašnjava bioenergijom. A, ovako objašnjava ruski naučnik A.V. Skvorcov:

„Kod uspostavljanja zdravlja, često se koriste posebna energo-struktuirajuća sredstva, proizvodi od aluminijske folije. U ljudskom organizmu postoje posebne matične ćelije, koje se neprestano prožimaju  sa matičnim poljem Zemlje. Iz različitih razloga, ovo polje se deformira, uslijed čega se narušava i energetska ishrana matičnih ćelija. Površina folije odražava matično polje Zemlje, i kao ogromna fokusirajuća lupa pojačava ga nekoliko puta, što omogućava da se  povrati poremećena interakcija između ćelija i matičnog polja. Osim toga, sjajna površina folije sprečava prodiranju vanjskog neharmoničnog zračenja u ljudsko tijelo, a također deponira u sebe  neharmonično zračenje.“

(Napomena: prilog sa sličnim naslovom može se naći na velikom broju portala koji se bave pitanjima zdravlja i problematikom liječenja)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen