Freitag, 23. Januar 2015

Ima i toga: Novine „Sun” ukinule stranicu sa golišavim slikama

Nakon 44 godine, engleski dnevni list „Sun“ ukinuo treću stranicu, na kojoj su svakodnevno prikazivane fotografije djevojaka golih grudi.




 
 

 

 



Mnogi čitaoci ovog dnevnog lista ostali su u utorak iznenađeni, jer nije bilo priloga na kogasu bili navikli, svakodnevno, pune 44 godine. Od utorka, nema više. Umjesto ljepotica golih grudi, preko čitave stanice postavljena je fotografija djevojaka u bikiniju, na nekoj plaži.

Sad je postalo oficijelno ono o čemu je vođena rasprava već duže vremena. Ovo je odluka medijskog koncerna kome pripada i novina Sun. Navodno, zadnjih godina, stalno se povećavao broj protesta zbog slika golih djevojaka u ovoj novini. Čak je i sam izdavač, prošle godine, ovakve fotografije okarakterisao kao staromodne. Slijedila je peticija, u kojoj je potpis protiv fotografija stavilo preko 217 hiljada čitalaca. Ni to izdavaču nije ostavilo puno izbora. Peticijom je traženo ukidanje stranice sa fotografijama djevojaka „bez ičega gore”. Ovakva odluka je pozdravljena od aktivista akcije „Bez treće strane” i opisana kao istorijski dan i moć javnosti. Umjesto uobičajenog priloga, u utorak su se na trećoj strani pojavile zvjezdice sapunica, Gamma i Jenni, u bikiniju na nekoj plaži. Treća strana će se, od sada, moći vidjeti na internet izdanju ovog dnevnog lista.

U toku prethodne 44 godine, od početka objavljivanja ove stranice, tu su se pojavile fotografije najpoznatijih svjetskih zvjezda, kao što su bile Samantha Fox ili Katie Price, Geri Helliwell itd.

Naravno, ukidanje stranice je izazvalo veliko interesovanje i drugih medija, a mnogi su odmah objavili najvruće fotografije, objavljene u prethodnih, skoro pola vijeka, od prve Stephanie Rahn iz 1971. Gdoin e, do posljednje Lissy, čija se fotografija pojavila u izdanju od ponedeljka.
(izvor:bild)

Priredio: Smail Špago
novasloboda.ba

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen