Sonntag, 29. Januar 2023

Širom svijeta – Slike dana

 


Pogled na poplavljeni trg sv. Marka u Veneciji. Grad trenutno pogađaju poplave koje se ponavljaju.



Aktivisti demonstriraju tokom protesta protiv proširenja rudnika mrkog uglja Garzweiler njemačkog dobavljača energije RWE u Neurathu u Njemačkoj.



Fotografija prikazuje Aegithalos caudatus Japonicus (dugorepa sjenica) u gradu Saporo, prefektura Hokaido, sjeverni Japan. Ova dugorepa ptica nalazi se samo na Hokaidu.



Zaposlenici poziraju uz instalaciju. Nova umjetnička instalacija Atelier Sisu 'Evanescent' donosi svjetlo u London City. Iridescentni mjehurići, ispod kojih javnost može hodati i oko njih, osvijetljeni su noću i postavljeni su ispred kultne zgrade Leadenhall do 10. februara. Nakon premijere u Australiji, instalacija se po prvi put prikazuje u Londonu.



Smeđi pelikani lete pored Eli Hannemana iz SAD-a dok se takmiči tokom četvrtfinala za muškarce na WSL Svjetskom juniorskom prvenstvu u surfanju na Cardiff Reef-u u Encinitasu u Kaliforniji.



Takozvani "Silvesterchlausen", “Novogodišnji čestitari” su na putu da prenesu najbolje želje za Novu godinu (po julijanskom kalendaru) poljoprivrednicima u regiji u Bühler u Švicarskoj.

(web)

(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen