Dienstag, 10. Januar 2023

Dan bez pantalona

 





Pantalone dole! U Londonu je u nedelju. prvi put nakon početka pandemije korone održan „No Trousers Day", "Dan bez pantalona". U akciji je učestvovalo stotine stanovnika Londona. Dan akcije ne slijedi nikakav cilj, već se odvija isključivo radi zabave i šale.
Vožnja podzemnom željeznicom bez pantalona prvi put je organizovana od strane jedne grupe komičara u New Yorku 2002. godine, a sada se već održava u preko 60 gradova širom svijeta.

Stanovnici Londona znaju da postoje i izvjesna nepisana pravila za učešće na ovom događaju. Jedno od njih je da ne treba gledati u tuđu odjevnu kombinaciju, kao i to, da je poželjno izbjegavati kontakt očima. Takođe, nije dozvoljeno obući tange ili izazovni providni veš.

Ideja „Dana bez pantalona" osmišljena je vrlo jednostavno. Putnici ulaze u podzemnu željeznicu odjeveni samo u donji veš. Nije bitno što je zima. Gore mogu imati odelo za kancelarijski posao. Takođe, svi oni koji odluče da poštuju ovaj događaj, ponašaju se uobičajeno.

Organizatori događaja svake godine rutu vožnje drže u tajnosti.

Prema web stranici "Improv Everywhere"„misija je počela kao mala šala sedam momaka i prerasla je u međunarodnu proslavu gluposti", u kojoj svake godine učestvuju desetine gradova širom svijeta.

(welt)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen