Dienstag, 11. Januar 2022

Taj čudesni svijet – Slike sedmice

 



Bacite užad, spustite sidro i dajte vaš novac!

Kreditna kartica ovdje zaista ide za kupanje! Usred najvećeg privatnog stambenog naselja u Hong Kongu, Whampoa Garden. Trajno je usidren jedan 110 metara dugi brod za krstarenje, pretvoren u trgovački centar.

U luksuznom kotlu nalazi se 200 prodavnica, restorana i pozorišta, gde se bezbjedno i dosljedno može niz vodu pustiti stanje na bankovnom računu.


Ooo, koliko jaja!

Bez panike, ovdje će sve biti samo pohovano! Festival “Els Enfarinats”, “Pohovani”, je godišnji vrhunac u gradu Ibi blizu Alicantea (Španija). Već 200 godina, dva tima se jednom godišnje gađaju jajima i brašnom, potroše se stotine kila bršns i jajima i cca. 1500 jaja. Na ovaj način grupe pokušavaju da osvoje grad i postave svog „gradonačelnika“.

U svakom slučaju bolje bi bilo sve to pojesti.



Ustrijeljen tigar u Zoološkom vrtu

Molim vas, pomozite mi!“ vikao je iz sve snage River Rosenquist (26) u Naples zoološkom vrtu (Florida). Malezijski tigar Eko (8) je bio ugrizao muškarca u ruku! Jedan alarmirani policajac je dojurio na lice mjesta sa izvučenim pištoljem, snimao scenu svojom tjelesnom kamerom: Policajac pokušavao da preplaši veliku mačku, kako bi se odvojila od žrtve - uzalud. Tada je policajac pucao životinji u glavu. Tigar Eko, koji je u ovom zoološkom vrtu bio tek dvije godine, nešto kasnije je uspavan. Muškarac, teško povrijeđen prevezen je u bolnicu. On je bio čistač u zoološkom vrtu. Nejasno zašto se bio toliko približio ograđenom prostoru. Protiv njega se vodi istraga. Zoološki vrt preispituje mogućnost tužbe.


Sretno u Novu godinu!

Sve najbolje, i puno dobrog zdravlja! Tačno u ponoć po loikalnom vremenu Svijet je pozdravio Novu 2022. godinu. Tradicionalno se u New Yorku Nova godina dočekala na tamnošnjem Times Squareu.

(bams)

Z.N.

(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen