Sonntag, 30. Januar 2022

Historijski promi dvojnici

 Ove poznate ličnosti imaju historijske dvojnike.

Rimski car Klaudije (od 41. do 54. na funkciji) je osvojio Britaniju, koja je ostala pod rimskom vlašću oko 400 godina. Kladimo se da bi njegov dvojnik Daniel Craig (53) to spriječio, u Tajnoj službi Njenog Veličanstva?


Servus Aleksandar (rimski car od 222. godine) bio je potpuno pod uticajem svoje majke. Reper Eminem (48) također ima dominantnu majku. Godine 1999. tužila je sina za odštetu od 10 miliona dolara jer je loše pjevao o njoj.


Svi znaju da Donald Tramp (75) bljuje visoke tonove. Može li biti slučajnost da ovaj gargojl, ukrasni kip, na srednjovjekovnom Suuthwlel Minsteru u Engleskoj toliko liči na bivšeg predsjednika SAD-a?


Statui ove Egipćanke, koja zapanjujuće liči na Majkla Džeksona († 50), može se diviti u Muzeju istorije Čikaga. Nos joj je demoliran. Jacksonov nos je nekada također bio drugačiji.


Navodi se da je model za Kip slobode bila neka mlada seljanka, koju je skicirao vajar Frédéric-Auguste Bartholdi na putovanju u Egipat. Američki komičar Owen Wilson (53) izgleda zapanjujuće slično njoj, čak i ako mu je nos škriljast.

Richard Branson (71, Virgin) zapanjujuće liči na jednog od trojice mudraca u Sagradi Familiji u Barseloni. Brenson je vjerovatno i pametan čovjek: bez ikakve školske diplome zaradio je bogatstvo od oko 4,6 milijardi eura.

(bams)

(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen