Donnerstag, 27. Januar 2022

EURO 22 Futsal: BiH nakon preokreta poražena od Gruzije

 





BIH - GRUZIJA 1:2 (1:0)
Dvorana MartiniPlaza, Gronigen
Gledalaca: 100
Sudije: Kamil Cetin (Turska) i Vedran Babić (Hrvatska)
Strijelci: 1:0 - Kahvedžić 7, 1:1 - Thales 25. 1:2 - Petry Branco 28
Žuti kartoni: Radmilović, Bundavica (BiH), Petry Branco, Kurtanidze (Gruzija)

BIH: Milanović, Jelić, Ivanković, Arnautović, Kahvedžić, Galić, Pantić, Gosto, Bošković, Sesar, Gašpar, Bundavica, Aladžić, Radmilović SELEKTOR: Ivo Krezo

Gruzija: Kupatadze, Elisandro, Chaguinha, Thales, Roninho, Bukia, Ghavtadze, Vilian, Tophuria, Kekelia, Todua, Sebiskveradze, Kurtanidze, Petry Branco SELEKTOR: Avtandil Asantiani


Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u drugom kolu grupne faze Evropskog prvenstva od Gruzije sa 2:1.

Nakon nekoliko solidnih prilika Gruzije u uvodnim minutama naši momci su preuzeli incijativu. Iz prve ozbiljne akcije u sedmoj minuti uspjeli smo da dođemo do prednosti.

Gašpar je kao brzi voz prošao po lijevoj strani i sjajno uposlio Kahvedžića koji lagano pogađa za 1:0 i veliko slavlje naših igrača.

Nakon toga naš tim je imao tri fantastične šanse da udvostruči prednost. Prijetili su Bošković i Jelić, ali je iskusni Kupatadze sjajno branio na golu Gruzije u prvom poluvremenu.

U samom finišu prvog dijela u odličnoj šansi bio je i Arnautović, ali je loše šutirao s pet metara, te je lopta otišla pored gola. Dvije minute prije kraja na drugoj strani je pokušao Roninho, ali je Milanović to uspio da odbrani.

Već u narednom napadu ponovo prijetimo. Pokušao je sjajno Radmilović, ali još jedna nevjerovatna intervencija 42-godišnjeg golmana Kupatadzea.

Prvu pravu priliku naš tim u drugom poluvremenu imao je u 25. minuti kada je Bošković pokušao, ali je golman Gruzije to odbranio i poslao loptu u korner.

Samo minutu kasnije Gruzija je poravnala na 1:1. Naš golman Milanović krenuo je ponovo naprijed i dodao za Radmilovića koji griješi, a Thales to koristi s pola terena pogađa prazan gol našeg tima za 1:1.

Dvije minute kasnije odlična šansa za nas. Bošković je bio u odličnoj šansi kada je naletio na odbijenu loptu i s dva metra nije uspio da pogodi jer je golman Gruzije ponovo uspio da nevjerovatnom odbranom spasi svoj tim.

Samo minutu kasnije Gruzija nas je kaznila za ovaj promašaj. Branco se odlično zagradio na nekih šest metara od našeg gola, a zatim je pogodio mrežu Milanovića za 2:1 i preokret selekcije Gruzije.

U 31. minuti velika greška Bundavice koji je ostavio loptu za Viliana, a igrač Gruzije htio je predriblati našeg golmana, no Milanović mu je u posljednji trenutak izbio loptu.

Nekoliko minuta kasnije Radmilović sjajno pronalazi Kahvedžića koji je bio sam ispred golmana protivnika, ali je pokušao petom veoma loše, te je ostalo 2:1.

U posljednjim minutama meča naš tim je izvršio veliki pritisak i igralo se većinom ispred gola Gruzije, ali su se oni odlično branili. Gruzija je uspjela da sačuva svoju prednost i na kraju slavi sa 2:1, te osigura plasman u četvrtfinale.

Nažalost, naš tim je skoro izgubio sve šanse za plasman dalje.

(sport)


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen