Samstag, 22. Januar 2022

Bosna i Hercegovina na EURO 22 u futsalu – Danas Španija – BiH

 



Utakmica se igra u Groningenu, Holandija, u dvorani Martini Plaza sa početkom u 17:30, a meč možete pratiti na BHT, kao i na UEFA.tv.

Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine današnjom utakmicom protiv Španije od 17:30 počet će debitantski nastup na Evropskom prvenstvu u Holandiji, prvom velikom takmičenju na koje se naša selekcija plasirala.

Evropsko prvenstvo u futsalu se održava od 19. januara do 6. februara, a naša selekcija je smještena u grupu D sa Španijom, Guzijom i Azerbejdžanom.

Na svjetskoj listi najboljih reprezentacija svijeta BiH je rangirana na 24. mjestu, Gruzija je na 29., Azerbejdžan na 12., a Španija na drugoj poziciji rang liste i to dovoljno svjedoči o jačini grupe.

Na spisku su selektora za Evropsko prvenstvo su:

Stanislav Galić (Mostar SG), Almedin Bundevica (KMF Doboj), Josip Sesar (Stuttgarter, Njemačka), Blago Gašpar (Novo Vrijeme, Hrvatska), Davor Arnautović (Salines), Srđan Ivanković (Stuttgarter, Njemačka), Bilal Jelić (Mostar SG), Marijo Aladžić (Mostar SG), Nermin Kahvedžić (Mostar SG), Anel Radmilović (Mostar SG), Josip Bošković (Vrgorac, Hrvatska), Darko Milanović (Salines), Sabahudin Petak (Sloga G. Vakuf/Uskoplje), Kristijan Pantić (Brotnjo), Andrijano Dujmović (Hercegovina).

Reprezentacija Bosne i Hercegovine će se danas u Groningenu sastati sa Španijom, a 26. januara u istom gradu sa Gruzijom. U trećem kolu 29. januara Bosna i Hercegovina će odigrati meč s Azerbejdžanom u Amsterdamu.

Po dvije najbolje selekcije u grupi izborit će četvrtfinale takmičenja što bi bio još jedan nevjerovatan uspjeh sjajne generacije bh. futsalera.

Svi mečevi reprezentacije BiH na Evropskom prvenstvu bit će emitirani u direktnim prijenosima na BHT.

(sport)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen