Freitag, 14. Januar 2022

Interesantna preporuka vakcinisanja


Kako bi reklamirala važnost vakcinacije protiv korone, pastirica, ili čobanica, kako se kod nas kaže, Wiebke Schmidt-Kochan (39) iz Schneverdingena, Donja Saksonija, Njemačka, svoje stado je na pašnjaku poredala u formi 100 metara duge šprice za vakcinaciju (manja fotografija).

Čak je i "Washington post" izvijestio o ovoj neobičnoj akciji u kojoj je učestvovalo 700 ovaca i koza. Wiebke, koja je ranije studirala poslovnu administraciju, a već dvije godine vodi ovo stado sa svojim suprugom Steffenom (46), o akciji je rekla: “Trebalo je tri dana da životinje shvate da komadi hljeba nisu na jednom mjestu, već u redovima. Izložili smo ukupno 300 kila starog hljeba. U ovim vremenima je vrlo važno navesti ljude da se vakcinišu. To je vrlo važno za našu čitavu regiju. Mnogi ljudi ovdje žive od turizma i gastronomije, i nadaju se povratku normalne situacije."

Da li je očekivala ovako veliki eho?

Wiebke stoji usred svog stada na kiši, na livadi, i smije se: „Ako se ljudima ovo svidjelo, to je cool, pa je i čitava akcija bila vrijedna toga!“

I dodaje: „To bio praznik i za ovce, jer one rijetko dobijaju hljeb za jelo!"

Zaista vrijedno pažnje!

(bild)

(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen