Mittwoch, 4. Mai 2022

Ratni heroj na četiri noge

 




Jedan Jack Russel Terrier, od početka ruske invazije, ima zadatak da nanjuši neeksplodirane bombe, što ga čini četvoronožnim herojem za Ukrajince. Rusija bombarduje mnoga mesta u Ukrajini, ali sve bombe se ne eksplodiraju. Osim razaranja, ruske okupacione trupe su za sobom ostavile i razne eksplozivne naprave, kao što je na primjer u sjevernom ukrajinskom gradu Černihiv.

Državna civilna zaštita trenutno ima pune ruke posla na čišćenju devastacije. U tome dobijaju i značajnu četveronožnu pomoć. Dvogodišnji Jack Russell terijer po imenu "Patron" stalno je u središtu zbivanja.

Opremljen vojnom pancirkom, Patron je u poslu na terenu, gdje pokušava da njuši bombe. Prema ukrajinskim vlastima, on je već pronašao 90 ruskih bombi, koje su kasnije deaktivirane. Osjeti miris eksplozivnih hemikalija, i tako spašava mnoge živote.

Patron je heroj za narod, mnoga djeca slikaju crteže četveronožnog prijatelja, i to dijele na Instagramu. Priča o životinjskom heroju će čak biti i snimljena, a do tada, on će on nastaviti da obavlja svoju dužnost.

(msn)

(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen