Samstag, 7. Mai 2022

Pobjeda Veleža protiv Rudara







Velež - Rudar 1:0 (0:0)

Strijelac: Peco 68'

Velež: Jovičić, Radović, Zvonić, Bajrić, Pršeš, Ovčina, Brandao, Peco, Hasanović, Vehabović, Dejanović.

Rudar: Šćekić, Asani, Sadiku, Pekija, Pavlović, Kulenović, Dojčinović, Knežević, Hodžić, Radulović, Jakupović.

Nogometaši Veleža ostvarili su minimalnu pobjedu nad Rudarom rezultatom 1:0 u 29. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine i tako goste iz Prijedora gurnuli ka ispadanju.

Velež je posljednjih mjeseci evidentno podigao nivo igre, ali je to prekinuo u prošlom kolu Leotar koji je savladao Rođene. Stoga, Rođenima je danas bilo bitno vratiti se na pobjedničke staze i polako se pripremati za utakmicu godine, finale Kupa protiv Sarajeva.

Prvo poluvrijeme bilo je za zaborav. Izdvaja se nekoliko pokušaja mostarskog tima koji su završili van okvira gola. Bez pogodaka otišlo se na odmor.

Prvu veću priliku imao je Demir Peco u 10. minuti drugog dijela, ali se nije pravovremeno postavio na ubačaj Ede Vehabovića.

Velež je pojačavao ritam u posljednjih pola sata igre, a u 68. minuti došao je do vodstva. Kardinalno je pogriješio golman Nemanja Šćekić koji je ispucao loptu do Harisa Ovčine, a on nesebično dodaje do Demira Pece koji pogađa mrežu Prijedorčana.

Pokušavao je Velež i u nastavku susreta. Probao je Samir Radovac s distance, da bi na drugoj strani zaprijetio Demir Jakupović.

Rezultat se više nije mijenjao tako da je Velež upisao pobjedu kojom se učvrstio na šestom mjestu. Rudar je pretposljednji i rivali u borbi za opstanak mogu se odlijepiti u nastavku ovog kola.

(sport)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen