Mittwoch, 11. Mai 2022

Mostarski derbi završen bez pobjednika

 






Premijer liga BiH, 30. kolo:

Zrinjski - Velež 1:1

Zrinjski: Čondrić, Barišić, Ćorluka, Jukić, Zlomislić, Bašić, Savić, Jakovljević, Janković, Memija, Bilbija.

Velež: Bogdanović, Radović, Zvonić, Zeljković, Čosić, Anđušić, Ovčina, Hasanović, Dejanović, Džanković, Radovac.

Utakmica 30. kola m:tel Premijer lige BiH između Zrinjskog i Veleža završena je rezultatom 1:1.

Početak utakmice obilježila je bolja igra Veleža, ali i sporna situacija iz 16. minuti. Anđušić je sam išao prema golu Zrinjskog, kada ga je faulirao Barišić. Dobio je žuti, uz burne prosteste klupe Veleža, koja smatra da je zaslužio crveni.

Najbolju priliku za Velež u prvom poluvremenu propustio je Arman Džanković u 22. minuti . Barišić pravi veliku grešku, Džanković mu krade loptu i kreće sam prema golu Čondrića, ali katastrofalno šutira i lopta odlazi pored gola.

Do odlaska na odmor izdvaja se pokušaj Ivana Bašića iz slobodnog udarca, te Nemanje Anđušića glavom, što je lako odbranio golman domaćina. Na odmor se otišlo bez golova.

Zrinjski je ostao s igračem manje u 58. minuti, crveni karton je dobio Igor Savić, zbog povlačenja Nemanje Anđušića.

Zrinjski je brzo prevazišao šok i poveo pet minuta kasnije. Golman Slaviša Bogdanović se poigravao ispred gola, prišao mu je Bilbija, koji je skrenuo njegov pokušaj pasa i lopta je ušla u gol.

Izjednačenje je došlo u 67. minuti. Anđušić je poslao savršenu asistenciju za Brandaa, a Brazilac lijepo matira Čondrića.

Kolosalnu šansu za novo vođstvo Zrinjskog imao je Šipovac u 75. minuti, kada je sam istrčao pred Bogdanovića, ali je pogodio stativu.

Rezultat se nije mijenjao do kraja utakmice.

I sarajevski derbi između Sarajeva i Željezničara završen je rezultatom 1:1. Sarajevo je u derbiju koji se igrao bez većeg rezultatskog značaja došlo do vođstva pogotkom Asmira Suljića u 11. minutu susreta, dok je Željezničar došao do izjednačenja u 66. minutu autogolom Amera Dupovca, koji je skrenuo loptu u svoju mrežu.

(sport)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen