Donnerstag, 19. Mai 2022

Nogometašice SFK 2000 Sarajevo pobjednice kupa BiH




U Trening centru NS/FS BiH u Zenici je odigrana utakmica finala Kupa Bosne i Hercegovine za seniorke. Trofej su osvojile igračice SFK 2000 Sarajevo pobjedom nad ŽF/NK Emina.


SFK 2000 Sarajevo - ŽF/NK Emina 4:1 (3:0)

Trening centar NS/FS BiH, Zenica

Sutkinja: Almasa Hodžić (Breza).

Pomoćne sutkinje: Merima Tanović (Mostar), Merima Homarac (Sarajevo).

4. sutkinja: Nejra Halać (Zenica).

Delegatica: Jelena Školnik (Srbac)

Kontrolor suđenja: Adnan Alispahić (Zenica)

Golovi: 1:0 Jelčić (6'), 2:0 Tanasković (10'), 3:0 Jelčić (44'), 3:1 Husić (54'), 4:1 Jelčić (71').

Žuti kartoni: Piskić, Isaković (Emina).

SFK 2000 Sarajevo: Envera Hasanbegović, Gloria Slišković, Đula Velagić, Marija Ana Milinković, Amira Spahić (90. Dalal Bratović), Maja Jelčić, Alisa Spahić (90. Sanja Nedić), Alma Krajnić (68. Mia Kuljanin), Amela Kršo, Ena Šabanagić, Kristina Tanasković (85. Fadila Mujkić). Trenerica: Samira Hurem.

Emina: Indira Gaković, Andrea Čule, Alma Isaković, Dragica Denda, Veronika Terzić, Elma Husić, Nina Pupić (87. Klara Pejdo), Zerina Piskić, Maja Hrelja, Sara Kreća (46. Lorena Čondra), Šejla Selimović. Trener: Zijo Tojaga.

Trofej su osvojile igračice SFK 2000 Sarajevo koje su u finalu sa 4:1 pobijedile mostarsku Eminu.

Sarajke su u meč ušle veoma ofanzivno i nakon dvije propuštene prilike u 6' dolaze do prednosti kad je Maja Jelčić ušla u protivnički kazneni prostor sa lijeve strane i poslala loptu u suprotni ugao za 1:0. Jelčić u 10' asistira Kristini Tanasković koja udvostručuje prednost SFK 2000. Izuzetno raspoložena za igru bila je Maja Jelčić koja u 44' preciznim šutem sa ivice šesnaesterca postiže treći gol za svoj tim.

U drugom poluvremenu i mostarske igračice su pokazale da nisu slučajno u finalu, te su dobrom igrom uspjele da smanje prednost SFK 2000. Elma Husić u 54' sjajno izvodi slobodan udarac sa tridesetak metara i postiže lijep pogodak.

Prvo ime finalnog meča bila je Maja Jelčić koja se u 71' sjajno snalazi u protivničkom kaznenom prostoru i postiže još jedan gol za konačnih 4:1.

Nakon utakmice uslijedila je ceremonija proglašenja pobjednika, a pehare i medalje finalistima uručio je član Komiteta za takmičenje NS/FS BiH Vladimir Glavaš.

Trenerica SFK 2000 Samira Hurem bila je zadovoljna onim što su njene igračice prikazale u današnjoj utakmici:

„Sigurna sam da je publika mogla da uživa u današnjem meču koji je odigran u lijepom ambijentu. Mi smo bili dominantni u prvom poluvremenu i pokazali smo kvalitet. Zahvalila bih se ekipi Emine na dobroj i fer igri. U drugom poluvremenu smo bili malo neozbiljniji, ali nakon što smo primili pogodak ponovo smo počeli da igramo. Mi smo mnogo radili da bismo osvajali trofeje i drago mi je zbog djevojaka. Čestitam im na današnjoj igri. Ovo je osamnaesta titula i to nije lako uraditi. Danas je bilo tu dosta navijača, meču su prisustvovale i naše kadetske reprezentativke, a sve je dalo posebnu draž finalnoj utakmici.“

Trener Emine Zijo Tojaga je izjavio:

„U prvom poluvremenu protivnik je bio puno bolji jer nekako ne uspijevamo da iz igračica izbijemo taj neki strah i respekt prema SFK 2000. Sigurno da su one to svojim igrama i rezultatima zaslužile, a i prije utakmice smo najavljivali da su apsolutni favoriti. To se pokazalo u prvom poluvremenu, dok smo drugi period odigrali veoma dobro. S obzirom na to koliko imamo problema sa povredama, te da skoro čitavu sezonu koristimo 12 igračica, možemo reći da je za nas veliki uspjeh što smo došli do finala i što smo drugi na tabeli u prvenstvu.“

(nfsbih)


Eminu i dalje volimo

SFK 2000 Sarajevo - ŽF/NK Emina Mostar 4:1

Čestitke igračicama SFK 2000 Sarajevo na osvojenom Kupu.

Zasluženo. Treba priznati da su bile bolje.

Našim curama, nasoj EMINI, stručnom štabu na čelu sa Zijom, Upravi Kluba kojeg sa puno ljubavi, roditeljski vodi Sevda, jedan, veliki, veliki kompliment, za sve urađeno i odrađeno.

Klub koji ima ovakve ljud, entuzijaste, ljude sa vizijom ima i budućnost.

Još vise podrške od strane gradskih struktura kao i naše podrške je naravno poželjno i potrebno.

šugavom savezu jedno veliko govno kao i obično.

Za razvoj i popularizaciju ženskog fudbalskog sporta u BiH treba više, puno više ne samo običan "you tube" kanal, bez izvještavanja, organizacija utakmice čista jedinica, ni jednog jedinog dječaka ili djevojčice iza gola, pored out linije, suđenje (čist penal bio) nije bilo na nivou, puno je primjedbi.

Nadati se da će savez iz ove utakmice nesto i naučiti.

Ipak je to finale Kupa .

EMINU i dalje volimo.

To je priča koja traje, priča kojoj nema kraja, zato idemo svi zajedno.

(Deni/facebook 20220519)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen