Dienstag, 20. Juli 2021

Pobjeda Rođenih na startu sezone

 







Velež – Posušje 2:0

Stadion Rođeni

Gledalaca: 1.500

Strijelci: Georgijević 49′, Brandao 86′

Velež: Kačavenda, Radović, Zvonić, Isić (od 46′ Ćosić), Zeljković, Radovac (od 75′ Alagić), Pršeš (od 68′ Hasanović), Ovčina, Anđušić (od 68′ Vehabović), Georgijević, Zubanović (od 46′ Brandao).

Posušje: Baćak, J. Barišić (od 46′ Vranjić), T. Barišić, Lučić, Landeka, Bešlić (od 77′ Božić), Begić (od 55′ Stipić), Krišto, Brekalo, Lauš (od 59′ Serdarušić), Vukoja (od 53′ Leko).


U susretu prvog kola Premijer lige BiH Velež je na stadionu Rođeni savladao povratnika u društvo najbolji, ekipu Posušja sa 2:0.

Velež je ofanzivno krenuo od samog starta, ali su gosti mogli prvi do vodstva. Tarik Isić pravi grešku pri

dodavanju, loptu uzima Begić, ali je na kraju pokušao nonšalantno lobovati Kačavendu i propala je kolosalna prilika za Posušje.

Nakon toga vidjeli smo ofanzivu Veleža, a mrežu Posušja je u 5. minuti tresao mladi napadač Faris Zubanović, ali je gol poništen zbog ofsajda.

Četiri minute kasnije, opet prijeti Zubanović, ali se sjajnom odbranom istakao Baćak na golu gostiju. U 17. minuti, još jedan poništen gol za Rođene. Ovaj put je Baćaka savladao Georgijević, ali je pomoćnik signalizirao ofsajd.

Dvije minute poslije opet Zubanović prijeti, a njegov udarac glavom nakon centaršuta Radovića odlazi pored stative.

Susret je na kratko prekinut pred kraj poluvremena zbog bakljade Red Armyja, koji su proslavili povratak na tribine.

Feđa Dudić je u nastavku ubacio Brandaoa, što se isplatilo već u 49. minuti. Brazilac se sjajno oslobodio čuvara i idealno uposlio Georgijevića, koji je uspio savladati golmana Posušja i dovesti Velež u vođstvo od 1:0.

Posušje je nakon primljenog gola zaigralo bolje, a najbliži golu bio je rezervista Serdarušić, koji je šutirao sa dvadesetak metara, ali se istakao debitant na golu Veleža, Luka Kačavenda.

Njegov kolega s druge strane, Boris Baćak, je imao nekoliko odličnih intervencija, uključujući i odbranjenii penal Brandaou u 81. minuti.

Međutim, Brazilac se iskupio pet minuta kasnije, kada je pogodio s vrha šesnaesterca za konačnih 2:0.

Rođeni su ostvarili važnu pobjedu na otvaranju sezone i napravili sjajnu uvertiru pred evropsku utakmicu sa grčkim AEK-om u četvrtak.

(sport)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen