Montag, 26. Juli 2021

Juniorski skokovi i prvi put preko Neretve

 








Juniorski skokovi sa skakaonice Duradžik u Mostaru

Sa skakaonice Duradžik nizvodno od Starog mosta u Mostaru danas su skokovima u Neretvu titule šampiona u juniorskom takmičenju izborili Ahmed Sejdović Rambo i Daris Gosto.

Ahmet Sejdović Rambo kaže kako mu nikada nije bio ljepši osjećaj kao danas kada je postao šampion u kategoriji skokova na glavu popularne mostarske laste.

Za godinu ili dvije sa Starog mosta planira skakati i drugoplasirani Luka Bogićević koji nam je kazao kako je ovo danas njegov prvi uspjeh u skokovima što mu je i motivacija za daljnje usavršavanje i vježbanje, kao što je bez sumnje i trećeplasiranom Samiru Mahmiću.

Pobjednik skokova na noge i najmlađi učesnik takmičenja Daris Gosto sa 11 godina ni nakon što je dobio nagradu za najmlađeg učesnika i najboljeg skakača nam kaže da je u šoku, jer je očekivao da će biti četvrto, peto ili neko iza mjesto.

Među 16 takmičara u kategoriji skokova na noge i 11 u kategoriji na glavu publiku je iznenadila i jedina učesnica u skokovima na noge Ema Repeša rođena 2009. godine u Mostaru, a njezin nastup je publika nagradila snažnim aplauzom podrške.

prije tradicionalnih 455 skokova sa Starog mosta koji počinju u 16 sati održati će se i takmičenje mladih mostarskih plivača u preplivavanju Neretve ispod Starog mosta kako bi se poslala pozitivna slika o plivačima iz Mostara koji ima svoje predstavnike na olimpijadi.








Prvi put osam dječaka i djevojčica preplivalo Neretvu ispod Starog mosta u Mostaru

Prvi put su se dječaci i djevojčice takmičli u preplivavanju Neretve ispod Starog mosta, a učešće je uzelo osam dječaka i djevojčica iz mostarskih klubova.

Ovaj događaj počeo je u 13 sati i izazvao interes građana i turista grada na Neretvi koji sa velikim zanimanjem prate mlade mostarske plivačke nade iz plivačkih klubova "Velež" i "Mostari" iz kojih se takmiči po petero djece.

U nastojanju da se kupanje i druženje na mostarskim plažama učini sadržajnijim prakticiralo se preplivanje. Vračanje toj tradiciji potvrđeno je upravo pred današnje skokove. Uvođenje u program ove discipline praktično se obezbjeđuje postepeno vračanje najmlađih kupača na plaže.

Učešće je uzelo osam djevojčica i dječaka od kojih najmlađa Ajna Talić koja ima samo devet godina.
Nastupili su: Anel Grebović, Nidal Salčin, Denis Alikalfić, Ajnur Talić, Lana Janković, Ajna Talić, Harun Salčin i Kerim Hadžimisić.
Najbolje rezultate postigli su prvoplasirani Denis Alikalfić (26,81 sec.), a njega slijede Adel Grebović (28,94) i Nidal Salčin (32 , 53). Njima su organizatori uručili diplome i novčane nagrade.
Takmičenje je održano uz podršku studenata Nastavničkog fakulteta sa Odsjeka za sport i zdravlje, Univerziteta „Džemal Bijedić“.

(spagos)



Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen