Sonntag, 4. Juli 2021

Na krivom mjestu u krivo vrijeme

 




Pilaj!

Još jedno stablo se našlo na krivom mjestu u krivo vrijeme


Je li problem 'dotrajalosti' odnosno oštećenja ili je u pitanju čisto 'fizička stvar', na krivom mjestu u krivo vrijeme, ostaje nepoznato.

Još jedno stablo našlo se na putu u Mostaru. Na vrhu avenije, u blizini radova koji se izvode na kružnom toku, križanju Ulice kralja Tomislava i Rudarske, radnici su u subotu jutro pristupili uklanjanju stabla.

Naime, radi se o jednom od najstarijih platana u ovoj aleji posađenom za vrijeme izgradnje Avenije. Masovna sadnja platana na mostarskim ulicama dogodila se za vrijeme Austro-ugarske i 60-70tih godina prošlog stoljeća.

Je li problem 'dotrajalosti' odnosno oštećenja ili je u pitanju čisto 'fizička stvar', na krivom mjestu u krivo vrijeme, ostaje nepoznato. U oba slučaja, ostajemo i bez hlada i bez zraka.

(bljesak/20210703)


Jedan od najvećih i najstarijih platana na Aveniji koji se nalazi na njenom vrhu, a koji je posađen planski 60ih/70ih godina u cilju stvaranja pojasa hlada danas je - uklonjen. Radi se o zdravom stablu dovoljno udaljenom od cestovnih infrastrukturnih promjena koje se dešavaju. Čime ovo opravdati?

(post: Mostar Forever / Photo: Elvis Šabić /Adi Čišić)


poslije akcije, Žućo BiH

nedavno, Avenija i svi platani, Mo Behari

(spagos)


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen