Freitag, 30. Juli 2021

Heroji u crvenim dresovima lete u evropske fudbalske visine








Dok političari sve čine da zavadama i podjelama dovedu BiH do uništenja, heroji u crvenim dresovima, mostarski Rođeni, ujedinili su večeras BiH i ojađenim narodima donijeli toliko potrebne radosti.

Pobjeda u revanš utakmici drugog pretkola UEFA Konferencijske lige u Atini protiv AEK-a izvela je na ulice hiljade ljudi, djecu, mladiće i djevojke i one u srednjim i poznim godinama, od Stoca, Dubrava, Blagaja, Opina, Tekije, Cernice, Luke i Donje mahale, Brankovca i Mazoljica, Carine i Zalika, pa dalje do Potoka, Drežnice, Jablanice i Konjica. Pa, preko Ivana i Makljena do Bugojna, Gornjeg i Donjeg Vakufa, Travnika, sve do Bihaća, Tuzle Zenice, Sarajeva, Kaknja, Visokog, Breze, Zavidovića…

Fudbaleri Veleža novi su heroji još uvijek napaćene BiH, a njihova fanatična ljubav za boje kluba, grada i države nalazi odjeke i zemljama regiona, pa i cijele Evrope. Rođeni su pokazali šta se sve može učiniti kad se hoće i želi, kad iza sebe imaju takve navijače kakve nema nijedan klub na svijetu, za koji se navija od prvog dolaska na svijet pa sve do groba. Kad na čelu kluba imaju ljudsku gromadu Šemsudina-Sudu Hasića, koji je klub, osuđen da se ugasi, digao iz pepela i poveo ga u evropske visine.

Ono što je viđeno na mostarskim ulicama poslije veličanstvenog uspjeha i pobjede u Atini teško se može riječima opisati, trebalo je biti na licu mjesta i shvatiti riječi rahmetli prof. dr. Zdravka Grebe, koji je rekao da je “fudbal više od igre, a Velež je više od fudbala”.

Veležov san nastavlja se već idućeg četvrtka, kada igraju sa Elfsborgom. Crvena armija navijača već sada počinje pripeme za pohod na Grbavicu.

Večeras je pao AEK, pred Veležom će pasti i Elfsboprg.

Evropo, ustani i nakloni se mladićima u crvenim dresovima, koje vodi već sada veliki Feđa Dudić, uz fanatičnog Šemsudina-Sudu Hasića!

(NovaSloboda.ba)


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen