Donnerstag, 29. Juli 2021

Olimpijska priča: Super sinhronizovane

 




Skoro da je postalo pravilo da Nijemci dugo čekaju na prvu medalju na Olimpijadama. Često su im to dugi dani mučenja. Ali ne i na ovoj Olimpijadi u Tokiju!
Samo 39 sati nakon ceremonije otvaranja medalja je već bila tu. Tako rano nije je bilo od Olimpijade 2004. godine. Tina Punzel (25) i Lena Hentschel (20) uzele su bronzu u sinhronizovanim skokovima sa daske od tri metra!
Jedan super sinhronizovan par! Lena je 2019. godine preselila u Dresden, kako bi mogla zajedno trenirati s Tinom svaki dan, umjesto samo svake tri sedmice. Čak je 11. razred ponovila dobrovoljno, tako da je sa svojim partnericom išla u isti razred.
Ono što ih je još više sastavilo bila je Corona!
Lena: „Pauza zbog Corone nam je poklonila godinu dana, postale smo sinhroniziranije i kao tim
odrasle zajedno. "
Jedna malo čudna stvar: drugo ime Lene Hentschel zapravo je Corona (španski naziv za krunu).
Ona kaže: „To je porodična tradicija, ime se prenosi generacijama. Naravno, to je postalo zanimljivo prilikom izbijanja pandemije, ali ja ostajem pri tome i još uvijek sam ponosna na to ime.
Prije odlaska u Japan trenirale su noću: čak su su simulirale tokijsko vrijeme (7 sati unaprijed).
Medalja planirana, kao prema planu generalštaba – ali i uz malo sreće!
Profitirale su u zadnjoj seriji skokova od neuspjelog skoka Talijanki, koji su ostale na 7. mjestu. Tina Punzel: "Nakon našeg skoka vidjela sam samo prskanje vode, i odmah sam znala da bi to moglo biti dovoljno." Ali nije mogla vidjeti da je semafor zapravo već pokazivao broj 3: "Nosim naočale u normalnom životu."
Zlato su osvojile Kineskinje Shi Tingmao/Wang Han ispred srebrenih Jennifer Abel/Melisse Citrini-Beaulieu, iz Kanade.

(sport)

(NovaSkoboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen