Sonntag, 13. Dezember 2020

Svjetski prvak Joshua nokautirao Puleva!

 




Anthony Joshua (31) ostaje četverostruki bokserski prvak u teškoj kategoriji!

U londonskoj Wembley Areni Britanac je pobijedio Bugarina Kubrata Puleva (39), nokautom u devetoj rundi, i tako odbranio svoja četiri pojasa svjetskog šampiona (IBF, WBA, WBA, IBO).

Britanac se sve više približava svom cilju da bude jedini svjetski šampion u teškoj kategoriji.

Prije borbe je rekao, „Samo sam još jedan pojas udaljen od toga da postanem neprikosnoveni prvak. Bio je naporan posao osvojiti prva četiri.”

Peti je u vlasništvu Tysona Furyja (32 / WBC). Čitav bokserski svijet čeka ovu borbu.

Sinoćnja borba je dobro počela za Joshuu, koji se u ring vratio prvi put nakon godinu dana. Vrebao i napadao čim bi se njegov protivnik otvorio. U trećoj rundi Pulev je dva puta pao, dva puta mu je brojano, ali je Bugarina spasio gong.

Pulev je tvrd, nije se lako predavao. Ipak u 9. rundi prima odlučujući udarac. Kao i u njegovoj borbi za prvaka svijeta 2014. godine, kada je nokautiran u petoj rundi, u borbi protiv Wladimira Klička (44), i u ovoj borbi je je poslan na pod, srušen jednim oštrim direktom Joshue.

Joshua je tako zadržao svoje četiri titule svjetskog prvaka i može se nadati borbi objedinjavanja svih titula protiv WBC prvaka i sunarodnika Tysona Furyja.

"Ja sam spreman za sve titule. Ko želi vidjeti Anthonyja Joshuu kako se bori protiv Tysona Furyja 2021. godine?" Joshua je nakon pobjede pitao: "Ko god da ima taj pojas, volio bih se boriti protiv njega. Ako je to Tyson Fury, onda neka to bude Tyson Fury."

Promotor Eddie Hearn obećao je: "Od sutra ćemo se već početi brinuti oko omogućavanja održavanja meča protiv Furyja. Sredit ćemo to."

Najvjerovatnije vrijeme za taj meč je ljeto 2021. godine.

(sport)

Smail Špago

(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen