Dienstag, 15. Dezember 2020

Adnan Ćatić se vraća u ring

 


Adnan Ćatić, alias Felix Sturm (41), započeo je karijeru profesionalnog boksera u Hamburgu prije 20 godina. Petorostruki bivši svjetski prvak sada se vraća na mjesto svojih početaka.

Nakon gotovo pet godina pauze u ringu, i osam i po mjeseci u pritvoru, Ćatić će se 19. decembra boriti protiv do sada neporaženog boksera Tima Rosta (29 / Düsseldorf) u hali Universum Gym na Fischmarktu u Hamburgu.

Šef Universuma Ismail Özen-Otto pokušao je boks meč organizovati u jednom u hotelu u Kelnu, ali zbog korona krize, tamo smiju odsjedati samo poslovni gosti. Budući da meču ne mogu prisustvovati obožavatelji boksa, Ćatić i Özen su se zajedno odlučili za klasični Gym, a Ćatić tvrdi kako je za meč optimalno pripremljen. Uz to dodaje da njegovu odluku o povratku potvrđuje i nedavno održani boks meč između Mikea Tysona (54) i Roya Jones-a mlađeg (50) i kaže: "Ta borba je pokazala da godine u ovom sportu nisu bitne, već disciplina, marljivost i ambicija!"

Ćatić već sada gleda naprijed: "Nakon što Timu Rostu, nanesem prvi poraz, izazivati ću na revanš svog suparnika Oscara de la Hoyu (47)."

Özen-Otto je već uspostavio kontakt s ovim legendarnim Golden Boyem: "Prema izjavi, Oscara de la Hoye, on ne bi imao ništa protiv da ponovo boksuje protiv Ćatića."

Meč protiv Oscara De la Hoye održan je 5. juna 2005. godine, a pobjedio je De la Hoya na poene, i nanio Ćatiću prvi poraz u karijeri.

Ćatić je posljednji meč imao 20. februara 2016. godine, kada je pobjedio Fedora Chudinova i osvojio pojas WBA prvaka u supersrednjoj kategoriji.

Do sada je odboksovao 49 mečeva, uz 40 pobjeda, od čega 18 nokautom, doživio je 5 poraza, a 4 meča odboksovao nerješeno.

Borba između Ćatića i Rosta, u 10 rundi, održaće se u Hamburgu, 19. decembra, početak u 19 sati.

Ljubitelji boksa u našoj zemlji moći će uživati u velikom comeback meču Adnana Ćatića, putem prenosa na Face TV, a komentator će biti Marjan Mijajlović.

Smail Špago

(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen