Sonntag, 20. Dezember 2020

Adnan Ćatić pobjedio u bokserskom povratku godine

 




Adnan Ćatić, alias Felix Sturm (41), peterostruki bivši svjetski prvak nije boksovao četiri godine i deset mjeseci. Sad se vratio. I te kako!

Ćatić je posljednju borbu imao 20. februara 2016. godine protiv Rusa Fedora Chudinova (33). Sada se, nakon dugih 1764 dana vratio, i to na ringu u Hamburgu, gdje je 2001. godine počela njegova profesionalna karijera.

Nakon osam mjeseci pritvora zbog utaje poreza i dopinga (revizija je u toku), peterostruki bivši svjetski prvak ušao je u formu i za to smršao 15 kilograma. Naime, oba boksera su dogovorili gornju granicu težine od 77,5 kilograma. Taj limit leži između super srednje i poluteške kategorije. Sturm je u meču očito bio superiorniji od svog rivala i pobjedio jednoglasno na poene (110: 90, 99:91, 100: 93).

Sada u Ćatićevom skoru stoji 41 pobjeda u 50 profesionalnih borbi. Rost je pretrpio prvi poraz u njegovom 13. meču.

Što se tiče samog meča, ništa se nije moglo osjetiti od duge i teške Ćatićeve pauze: Olujni refleksi su još uvijek tu. Tehnički je dominirao u meču sa prethodno neporaženim Timom Rostom. Čak i kada je nakon pete runde malo smanjio gas, i dalje je zadavao teške udarce Rostu.

Super povratnik se nakon borbe zahvalio cijelom svom timu i objasnio: "Ruke su jako boljele, nakon toliko vremena bilo je pomalo neuobično."

Stručnjak za boks Axel Schulz (52) je rekao: „Sturm nije izgubio ništa od svoje klase. Oduševljen sam Felixom. "

Sturm: „Moj stav je bio ispravan. I stvarno sam to želio. U meč sam ušao vrlo ciljano i nisam ni malo pretjerivao kao u prošlosti. Na treningu smo puno više pažnje posvetili kvalitetu.

I mislim da je to bio ključ uspjeha.”

Adnanu Ćatiću sa ovog mjesta možemo samo poželjeti puno uspjeha u narednim mečevima.

Smail Špago

(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen