Mittwoch, 2. Dezember 2020

Pobjeda Veleža u Tuzli

 




Premijer liga, 17. kolo

Tuzla City-Velež 1:3 (1:1)

Strijelci: Maksimović 12′ za Tuzla City, Radovac 35′, Mulić 54′, Cvijanović 90′ za Velež

FK Tuzla City: Fejzić, Barišić, Karjašević, Rugašević, Ramić, Džafić, Nikolić, Nukić, Doffo, Morris, Maksimović. Na klupi su bili Muminović, Kostić, Crnkić, Čabrić, Duraković, Hasanbegović, Ubiparip, Đerić i Mešinović.

FK Velež: Bogdanović, Zvonić, Zeljković, Ćosić, Cvijanović, Brandao, Osmić, Ferreyra, Vehabović, Radovac, Mulić. Na klupi su bili: Bobić, Radović, Pršeš, Ovčina, Sijamija, Anđušić, Alagić, Ćivić i Čatić.


Velež je, poslije sjajne igre i pobjede nad ekipom Tuzla City, pjevajući napustio Tušanj i razgalio srca svojih mnogobrojnih navijača.

Tuzla City je povela u 12. minuti preko Maksimovića, koji se najbolje snašao poslije kornera pred golom Veleža i poslao loptu u mrežu.

Vođstvo domaćih, nije obeshrabrilo igrače Rođenih, koji sve češće atakuju na gol Fejzića.

Velež zasluženo stiže do izjednačenja u 34. minuti poslije kornera, kada je Radovac, poslije dodavanja Mulića i Osmića, poslao loptu u mrežu.

Rođeni su sjajnu igru krunisali vođstvom i evrogolom u 54. minuti. Mulić je sa dvadesetak metara iz slobodnog udarca zakucao loptu pod prečku, postigavši svoj osmi prvenstveni gol.

I kada se čekao posljednji zvižduk sudije, Velež je postigao i treći gol. Strijelac je bio Cvijanović, koji je natrčao na odbijenu loptu i smjestio je iza leđa Fejzića.

U narednom 18. kolu Rođeni će ugostiti FK Olimpik, utakmica koja se igra u subotu 5.12. sa početkom u 17h.

Bravo Rođeni!

(sport)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen