Dienstag, 22. Dezember 2020

Mostarski skywalk

 







Platforma sa staklenim podom visoka je oko 15 metara iznad obronaka Fortice, a prostor za šetnju dug je skoro 35 metara.

Staklena staza, na brdu Fortica iznad Mostara, već plijeni prve entuzijaste koja, uz čarobni pogled na grad, nudi i dozu adrenalina. Skywalk, vrijedan oko 40 hiljada maraka, projekt je brdsko-biciklističkog udruženja MTBA Mostar, koji je imao za cilj poboljšanje turističke ponude grada na Neretvi.

''Trudimo se da proširimo i uvedemo nešto novo, zato što ljudi dolaze, posjećuju, uvijek traže nešto novo. Najveća atrakcija je pogled na grad i mi ga pokušavamo što više iskoristiti i učiniti pristupačnijim ljudima. Šetnice, staze i vidikovci su nešto što je usmjereno da ljudima omogući da što lakše mogu doći do tih mjesta'', rekao je ranije za Bljesak.info predsjednik udruženja Đani Rahimić.

Uz, postojeći zip-line, viseći most, biciklističke staze i drugw sadržaje, nudi pravu avanturističku poslasticu udaljenu svega nekoliko minuta voženje od samog grada. Projekt skywalk na Fortici nominiran je od Grada Mostara u sklopu suradnje s projektom Via Dinarica, te je financiran sredstvima Grada Mostara i projekta Via Dinarica, kojeg implementira i sufinancira Razvojni program Ujedinjenih naroda u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH), uz financijsku podršku Agencije Sjedinjenih Američkih Država za međunarodni razvoj (USAID BiH) i Agencije za razvojnu suradnju Republike Italije (AICS).  

https://www.bljesak.info/lifestyle/flash/Mostarski-skywalk-mjesto-koje-oduzima-dah/333470

Fotografije:bljesak, Mirso, MTBA

(spagos)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen