Dienstag, 9. Januar 2024

Taj čudesni svijet prirode

 Za nagradu People's Choice u takmičenju "Fotograf godine divlje prirode", Prirodnjački muzej u Londonu odabrao je 25 izvanrednih slika od skoro 50.000 prijavljenih. Za pobjedničku sliku može se glasati do kraja januara na www.nhm.ac.uk/wpy/peoples-choice.


Stefan Christmann je snimio ovaj susret između dva carska pingvina i pingvina Adelie.



Andy Parkinson već 15 godina fotografiše zečeve u škotskim planinama Monadhliath. Ali ovaj romantični trenutak bio je prvi i za njega



John Marriott je bio na fotografskoj turneji na rijeci Chilko u Britanskoj Kolumbiji, Kanada, kada je grupa naišla na ovog medvjeda u lovu na lososa. Ili, čekajući lososa.



Nakon što je proveo tri dana u potrazi za polarnim medvjedima u gustoj magli kod norveškog arhipelaga Svalbard, ekspedicijski brod "Nima" odlučio je promijeniti kurs. Krećući se na jugoistok, tada su naišli na ovog polarnog medvjeda, u dubokom snu, ili na sunčanju.



Dva fotografa Hermann Hirsch i Jan Lessman odabrali su staru farmu za fotografisanje jer su znali da se tu gnijezde lastavice. Naišli su na lastavicu koja je letjela iznad livade različka i hvatala insekte.



Uge Fuertes je fotografisao ovu slikovitu kompoziciju rogoza i jasike duž rijeke Cabriel u Sierra de Albarracín, Španija.

(web)

(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen