Dienstag, 30. Januar 2024

Kuriozitet – Navijač nosi 64 čaše pive na tribine

 


Nevjerovatne slike: "Zadnja tura": fudbalski navijač nosi 64 (!) čaše pive kroz stadion

Za neke ljubitelje fudbala, hladno pivo je isto toliko dio posjete stadionu kao kobasica, ili pjevanje klupske himne svog kluba. Međutim, navijač holandskog prvoligaša Twente Enschede ovog puta nije se zadržao samo na ovom”soku od ječma”, kako ga još zovu..



Slika je postala viralna na platformi X (twitter), a prikazuje kako navijač Twente Enschedea šeće stadionom sa 64 piva

Konobarica u bifeu “De Grolsch Veste” (u prevodu “Tvrđava Grolsch”), na stadionu u Twentea u Enschedeu – bila je itekako zapanjena kada je navijač izrekao XXL narudžbu. Uostalom, na stadionu holandskog prvoligaša 64 piva marke “Grolsch” koštale su ukupno 352 eura. Sa 5,50 eura po čaši (0,4 l), cijena je oko 50 centi iznad prosjeka Bundeslige. Samo na stadionu Werdera iz Bremena, i na Allianz Areni, jedno “svijetlo” košta kao i u Enshedeu.

Ali ta suma nije spriječila navijača i da donese pivo na cilj. Naslagao je jedan na drugi ukupno osam držača za čaše, svaki po osam piva. Zatim je polako ali sigurno krenuo do svojih očigledno brojnih prijatelja. Jedino pitanje je ostalo bez odgovora: Zašto mu niko od prijatelja nije pomogao da nosi toliko čaša? Da li je pivski heroj izgubio neku opkladu, ili je to bila samo mladalačka arogancija?

Mnogi ljudi su se to pitali, i objavu sa stadiona komentarisali: “Zamislite da stojite u redu iza tog tipa.” Drugi je špekulisao: “Viknuo je posljednju rundu.”

Za sve one koji su posumnjali u autentičnost fotografije, na platformi je čak postavljen i video, na kojem se vidi kako navijač pažljivo donosi XXL porudžbu piva uz stepenice stadiona, do odredišta. Prilično slavljenički je primljen od navijača na tribinama. 

Video na linku:

Unfassbare Bilder: „Letzte Runde“: Fußball-Fan trägt 64 (!) Bier durchs Stadion (msn.com)

(express)

(spagos)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen