Sonntag, 14. Januar 2024

EHF EURO 2024 – Holandija - BiH 36:20

 





Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine je u Mannheimu izgubila od selekcije Holandije sa 36:20 u meču drugog kola E-grupe 16. Evropskog prvenstva, koje se igra u Njemačkoj.

Izabranici selektora Irfana Smajlagića u prvom meču su izgubili od Švedske s 29:20, a današnjim porazom izgubili su sve šanse da se plasiraju u narednu rundu takmičenja.  

Holanđani su uvjerljivom igrom nagovijestili pobjednika ovog meča već u prvom poluvremenu, koje su dobili sa 17:7, ali “potop“ koji se selekciji BiH dogodio u drugom poluvremenu nisu mogli zamisliti ni najveći pesimisti.

Greške reprezentacije BiH su se nizale jedna za drugom, a time i golovi iz kontranapada Nizholandskih igrača, koji su u drugom poluvremenu nastavili igrati dobro u odbrani i napadu i povećavati prednost, koja je dvadesetak minuta prije kraja meča iznosila 15 golova razlike.

BiH do kraja susreta nije uspjela promijeniti stanje na terenu, a Holanđani su rutinski priveli meč kraju i upisali drugu pobjedu na EP-u, nakon što su u prvom kolu savladali Gruziju.

Holanđane je do pobjede predvodio Ten Velde sa devet golova, a Baijens je upisao osam. U taboru selekcije BiH, najefikasniji je bio Davidović sa četiri gola, dok su Panić i Hadžić dodali po tri.

Posljednji susret grupne faze BiH će igrati, takođe, u Mannheimu 15. januara protiv Gruzije (18 sati).

Selektor BiH Irfan Smajlagić danas je računao na sljedečih 16 rukometaša: Benjamin Burić, Admir Ahmetašević, Adi Mehmedćehajić, Marko Majstorović, Luka Perić, Vladan Đurđević, Adin Faljić, Amir Muhović, Mirsad Terzić, Igor Mandić, Mirko Herceg, Dino Hamidović, Marko Davidović, Luka Knežević, Marko Panić i Nedim Hadžić.

Selektor Holandije Staffan Olsson računa na sljedeće igrače: Bart Ravensbergen, Arjan Versteijnen, Ivar Stavast, Rutger ten Velde, Robin Schoenaker, Iso Sluijters, Samir Benghanem, Bobby Schagen, Lars Kooij, Kaj Geenen, Niels Gerardus Versteijnen, Luc Steins, Alec Smit, Tim Claessens, Thomas Houtepen i Dani Baijens.


Utakmicu je pratilo oko 8.000 navijača BiH koji su uglas otpjevali ”Jedna si jedina" tokom intoniranja himne naše zemlje.

(sport)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen