Sonntag, 14. Januar 2024

Iz svijeta – Slike dana

 


Položaj čekanja

Hanover, Njemačka. Putnik čeka svoj voz na peronu, na glavnoj stanici u Hanoveru. Vozovi su tada još vozili, a nakon toga, nekoliko danačekanje bi vjerovatno bilo uzaludno - s obzirom na štrajk mašinovođa GDL-a.



Hladno jutro

Peshawar, Pakistan. Od samog pogleda čovjek se naježi: putnik umotan u ogrtač vozi se bicikoml na posao. Oni koji imaju auto sa ispravnim grijanjem su u boljem položaju.



Kauboj iz velikog grada

Njujork, SAD. Varnice lete kada Boudreaux Campbell ulazi u arenu. Na događaju jahanja bikova "Unleash the Beast" svoje vještine ne pokazuje samo u provinciji, već i usred New Yorka. Organizatori su rezervisali čuveni Madison Square Garden za ovaj događaj.



Otkrijte tigra u sebi!

Ostende, Belgija. Moraš to htjeti. Određeni broj muškaraca i žena odvažio se da skoči u strašno hladno Sjeverno more na novogodišnje kupanje. S temperaturom vode od samo devet stepeni Celzijusa, ovaj plivač se više-manje oslanjao na podršku životinje.



Kasni pokloni za debelokožca

Berlin, Njemačka. Neko mora da riješi božićna drvca, a u zoološkom vrtu u Berlinu posao preuzimaju slonovi. Ne, to naravno nije istina, čak i ako je u glavnom gradu savezne države mnogo toga moguće. Istina je da se jelke koje nisu prodate daju nekim životinjama da se igraju i jedu, a koje im se jako raduju.



Riblja pijaca

Tokio, Japan. Radnik čisti smrznutu tunu na ribljoj pijaci Toyosu. Veletrgovci kupuju ovdje, i ovu popularnu ribu u prodaju širom svijeta

(web)

(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen