Dienstag, 30. Januar 2024

Iz svijeta – Slike sedmice

 


Najbolji piloti na svijetu

Svaki pilot može samo sramežljivo da se sagne iza svojih instrumenata: mala sova, koju je engleski fotograf Ian Turner mogao da posmatra tokom njenog prvog pokušaja leta, uradila je zadatak bravurozno i brzo. Grad Potters Bar, gdje je snimljena velemajstorska fotografija, ne nalazi se u šumovitom monosloju, već u okrugu Hertfordshire na granici Velikog Londona.



Memorijal za najsiromašnije

Beskrajni broj kofera, od vremena Shoaha, simbolizirali su svu bestijalnost protjerivanja i deportacije. Sada je to more dječjih cipela koje upućuju na patnju i smrt djece s obje strane u Pojasu Gaze. Njihova imena su na trgu Dam square, u Amsterdamu, Holandija, čitali značajni holandski umjetnici.



I ovdje strah vlada

Barem na često testiranom Islandu, svijet se bio ponovo smirio nakon vulkanske erupcije prije četiri sedmice. Tako se barem nadalo. Sada je još jedan “kralj lave”, ozloglašen po svojim petogodišnjim aktivnostima, ponovo javio za riječ! Opasnost još nije otklonjena, a lava je zahvatila nekoliko kuća, pa su pokrenute su opsežne mjere evakuacije.

(news)

(NovaSloboda.ba)



Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen