Mittwoch, 10. Januar 2024

Gdje se igraju utakmice EP u rukometu

Evropsko prvenstvo u rukometu 2024. održava se u Njemačkoj. Utakmice će se igrati u ukupno šest arena. Portret mjesta održavanja Evropskog prvenstva:


Merkur Spiel Arena u Düsseldorfu. Utakmica otvaranja igra se ovdje. Stadion je izgrađen 2002. godine i ima kapacitet od oko 50.000 gledalaca.



SAP Arena u Mannheimu je domaća lokacija za Rhein-Neckar Löwen (rukomet) i Adler Mannheim (hokej na ledu). Multifunkcionalna sala izgrađena je u novembru 2002. Arena prima 13.200 gledalaca.



U Olimpijskoj dvorani u Münchenu održat će se i utakmice pretkola za Evropsko prvenstvo u rukometu 2024. Prvobitno je planiran SAP Garden München kao mjesto održavanja, ali ovaj stadion nije bio biti završen na vrijeme za početak turnira.



DHB tim će utakmice pretkola Evropskog rukometnog prvenstva 2024. igrati u Mercedes-Benz Areni u Berlinu.


Barclays Arena u Hamburgu je dom rukometnog tima HSV Hamburg i hokejaškog tima Hamburg Freezers. Odabrna je za mjesto održavanja utakmica glavnog kola Evropskog rukometnog prvenstva 2024.



Lanxess Arena u Kölnu je multifunkcionalna dvorana koja je otvorena 1998. godine u kvartu Deutz u Kölnu. U areni će se odigrati utakmice glavnog kola i finale Evropskog rukometnog prvenstva 2024. Lanxess Arena ima kapacitet od oko 19.750 gledalaca.

(sport)

(spagos)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen