Montag, 8. Januar 2024

Poplave na kraju stare i početkom nove godine

 





Nakon jakih kiše proteklih dana, pod vodom su se našle velčike površine zemljišta u mnogim dijelovima Njemačke: u Nidderauu u Hesenu, regionalni voz lagano vozi se preko željezničkog nasipa koji strši iz vodene mase (prva velika slika). Posebno je teško pogođena Donja Saksonija.

"Gotovo cijela zemlja je pod vodom", kađe se u izvještaju najmjerodavnijih. U poplavljenim područjima dežura oko 100.000 pomagača. Zaposleni u DLRG spašavaju Heidschnucken u Wedemarku. Rijeka Aller je poplavila naselje Westohe u okrugu Celle. Cesta u blizini Drakenburga u okrugu Nienburg nalazi se pod vodom. Helikopter savezne policije u mjestu Barneführer Holz koristi se za osiguranje nasipa velikim vrećama pijeska. (Ovo su detalji sa zajedničke slike)

Na drugoj velikoj slici vidi se kako je Rajne je u potpunosti okružila mjesto Kleve-Schenkenschanz. Sreća u nesreći: Zid za zaštitu od poplava, pušten u rad 2000. godine, još uvijek štiti mjesto.

Pješaci pokušavaju gazajući po vodi domoći pješačkog mosta, preko rijeke Weser, u mjestu Minden na trećoj velikoj slici.

(welt)

(NovaSloboda.ba)


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen