Dienstag, 2. Januar 2024

Iz svijeta – Slike dana

 


Maglovito

Muškarac iz Kašmira pere svoju odjeću na obali jezera u Srinagaru u Kašmiru. Ranojutarnji uslovi bili su magloviti i hladni sa temperaturama ispod nule. Nekoliko letova je odgođeno na aerodromu Srinagar jer je gusta magla zaklanjala vidljivost.



Krokodilske suze

Čak i prije početka ljeta, Brazil trenutno pati od ekstremnog toplotnog talasa sa temperaturama i preko 40 stepeni. Na rijeci Bento Gomes na zapadu zemlje nivo vode je pao toliko nisko da se kajmani brčkaju u plitkoj vodi.


Stočna pijaca

Stočari, poljoprivrednici, kupci i životinje okupili su seu se na stočnoj pijaci u Qianxinan Bouyei i Miao autonomnom okrugu u južnoj Kini.


Klinika za igračke

Ako djeca vole ići kod ljekara - onda je bolnica medvjedića pri Bečkom medicinskom društvu vjerovatno ponovo otvorila svoja vrata. Po 20. put, više od 50 studenata medicine preuzima plišane pacijente djevojčica i dječaka između tri i pet godina kao “Teddy Docs”.


Dobro umotan

Pelikan u londonskom parku Sent Džejms pokušava da se zagrije što je više moguće na hladnoći. Britanski meteorološki ured upozorio je na snijeg, led i ledenu maglu u Velikoj Britaniji.

(spiegel)

(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen