Donnerstag, 9. März 2023

Poraz Rođenih u gradskom derbiju

 









Velež – Zrinjski 1:3 (1:2)

Stadion Rođeni.

Sudija: Irfan Peljto (Sarajevo)

Žuti kartoni: Lauš (Velež), Jakovljević (Zrinjski)

Strijelci: Haskić 27’ za Velež, Ilinković 19’, Kiš 34’, Ivančić 64 za Zrinjski.

Velež: Bogdanović, Zeljković, Hrkać, Domić, Šikalo (Mućaj), Wallace (Ćuković), Pršeš, Blagojević, Dejanović (Zvonić), Lauš (Hadžić), Haskić.

Zrinjski: Marić, Barišić, Jakovljević, Memija, Ćorluka, Sučić, Ilinković (Vukotić), Ivančić (Zlomislić), Tičinović (Malekinušić), Kiš (Jukić), Ćuže (Bilbija).


Zrinsjki je sasvim zasluženo pobijedio Velež u gradskom derbiju, a prikazanom igrom pokazao je da je daleko najbolji tim Premijer lige BiH.

Od početka utakmice dalo se naslutiti ko će biti pobjedni.Zrinjski je kontrolisao igru, a poslije početnih ispitivanja snaga, gosti su poveli u 19. minuti. Šikalo je kardinalno pogriješio, loptu je prihvatio Ilinković i sa 18 metara prizemnim udarcem poslao loptu ispid Bogdanovića u mrežu – 0:1.

Uzvratio je šest minuta kasnije Wallace, ali je Marić pravovremeno intervenisao. U 27.minuti, Kiš je snažno šutirao, a Bogdanović je krajnjim naporom loptu izbacio u korner.

Rođeni su izjednačili u 29. minuti. Akciju je započeo Wallace, koji je dodao do Lauša, koji šalje prizeman centaršut pred gol Zrinjskog, a Haskić ne propušta priliku i šalje loptu iza leđa Marića – 1:1.

Dva minuta kasnije, nova greška odbrane Veleža. Kiš šutira iz neposredne blzine, a Bogdanović je loptu izbacio u korner.

Samo tri minuta kasnije, kobna greška domaće odbrane i Zrinjsk po drugi put dolazi u vođstvo. Kiš je iskoristio centaršut Čorluke i glavom sa 5 metara šalje loptu u mrežu – 1:2.

Mogli su gosti u posljednjoj minuti prvog poluvremena povećati vođstvo, kada je u prilici bio Sučić, a Bogdanović ponovo pravovremeno intervenisao.

I na početku drugog poluvremenu, “zaspala” je odbrana Veleža, a ukazanu priliku Kiš nije uspio pretvoriti u gol.

Ipak,u 63.minuti, pitanje pobjednika je odlučeno. Zrinjski je izveo lijepu akciju, koju je započeo Barišić, lopta je došla do Ivančića, koji je pored uspavane odbrane Veleža šalje u mrežu – 1:3.

Od tada, u potpunosti se raspala igra Veleža, a Zrinjski je propustio nekoliko prilika da postigne još koji gol.

(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen