Freitag, 17. März 2023

One Billion Rising Mostar 2023

 


2022.

Plesna revolucija "One Billion Rising" je kampanja koja se već godinama tradicionalno održava na globalnom nivou i ima za cilj borbu protiv svih oblika nasilja nad djevojčicama, djevojkama i ženama. Ove godine kampanja se provodi pod sloganom Rise for freedom/Ustanimo za slobodu!

Mostar će se ove godine pridružiti i kampanji “One Billion Rising” čiji je cilj borba protiv svih oblika nasilja nad djevojčicama, ženama i djevojkama.

Ove godine kampanja se provodi pod sloganom “Ustani za slobodu”, a mostarski plesni klubovi okupit će se u petak, 17. ožujka, na Španjolskom trgu u 14 sati.

„Ovo je godina inspiracije i stvaranja u kojoj podižemo svijest i produbljujemo razumijevanje jedni drugih. Ovo je godina kada ustajemo za budućnost u kojoj ćemo svi biti slobodni, u kojoj ćemo svi biti ono što jesmo bez predrasuda i okova, ustajemo da se borimo da naša i vaša budućnost ima korijene u istini, ljubavi , zajedništvo, zemlja i tijelo, a najbolji način izražavanja slobode je upravo pokret – ples, sloboda pokreta i umjetničko izražavanje”, objavili su organizatori.

Organizatori kampanje “One Billion Rising” u Mostaru su Vijeće mladih Grada Mostara, Američki kutak Mostar, Podružnica psihologa Hercegovina, Udruga Centar za razvoj i obrazovanje “Hera”.

(mostar)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen