Sonntag, 12. März 2023

Iz svijeta – Slike sedmice

 


Spomenik jednom pomorcu
Istorijski dvorac u pozadini, koji je već opjevan u herojskoj literaturi, je jedno. Međutim, bijela cerada u prvom planu, prekriva tragove trenutne izbjegličke katastrofe kod Le Castella na obali Kalabrije, gdje se Odisej navodno nekada nasukao kod Kalipse. Nepoznatog pomorca, koji se nadao boljem životu u Evropi, odnijeli su more i nehumani uslovi.


Ovdje život cvjeta
Jedna zemlja, sa takvim proljećem, može da uživa u toliko mnogo lijepih pogledaa! Slikoviti prizori raspoređenih šetača i živopisno blistavih pejzaža stižu nam ovoga vremena redovno iz Kine. Nacionalni park Xixi, močvarno područje od 1.150 hektara u Hangzhouu, glavnom gradu provincije Zhejiang na Kineskom moru. Stabla šljive su već u punom cvatu. Još da kineski mirovni napori uspiju i urode plodom.


Pod kišobranom mode
Minimalistički sjaj skupog abažura, s najvećim fokusom na formu IFM Master of Arts. Na Institutu Francais de la Mode, očito se može nešto i naučiti. Elitna Pariška škola pokazala je šta njihovi đaci mogu da urade tokom lokalne sedmice mode. Fotografija je nastala tokom priprema za jednu veoma uspješnu paradu.

(news)

(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen