Freitag, 3. März 2023

Iz svijeta – Godinu dana

 


Tenkovi ispred ruske ambasade
Berlin - Na prvu godišnjicu rata u Ukrajini, aktivisti su postavili uništeni ruski tenk ispred ruske ambasade u Berlinu. Operateri muzeja "Berlinski bunker priča" prevezli su olupinu iz Ukrajine u saveznu prijestonicu. Žele da postave znak protesta protiv ruskog agresorskog rata.


Vatromet iznad Moskve
Moskva - U glavnom gradu Rusije Moskvi na Dan branioca otadžbine priređen je veliki vatromet. Istovremeno, navrüila se prva godišnjica ruske invazije na Ukrajinu.


Besmislene smrti
Lavov - Povodom prve godišnjice ruske invazije na Ukrajinu, postavljena je simbolična rasvjeta na vojnom groblju u Lavovu, u zapadnoj Ukrajini, pod motom "Zraka sjećanja".


Simbolično
Na godišnjicu ruskog napada na Ukrajinu, Ajfelov toranj u Parizu zablistao je u ukrajinskim nacionalnim bojama. Ubrzo nakon zalaska sunca, svjetski poznati toranj bio je u četvrtak uveče osvijetljen plavo-žutom bojom.


Kada će konačno doći mir?
Ljudi obilježavaju sjećanje na žrtve rata u Ukrajini sa ogromnim znakom mira ispred Brandenburške kapije u Berlinu.


Slike govore o ratu
Kijev - Slike švajcarskog umetnika Džerija Hofštetera projektovane su na operu u glavnom gradu Ukrajine Kijevu. Umjetnički događaj se održavao povodom godišnjice ruske invazije na Ukrajinu.

(msn)

(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen