Sonntag, 19. März 2023

Ibrahimović obara rekorde

 


AC Milan je doživio poraz kod Udinese Calcio, ali je veteran Zlatan Ibrahimović imao razloga za slavlje. Zvezdani napadač je oborio istorijski rekord. Zlatan Ibrahimović se vratio - i odmah oborio rekord!
Vrativši se na teren, u početni sastav ekipe, nakon skoro godinu dana pauze, superzvijezda je postao je najstariji strijelac italijanske Serije A.
Ibrahimović je realizovao jedanaesterac u nadoknadi prvog poluvremena u porazu Milana od 3:1 od Udineze Calcia, skinuvši sa trona Alessandra Costacurtu u dobi od 41 godine i 166 dana.
Kostakurta je oborio rekord, postigavši gol takođe za Milan u maju 2007. sa 41 godinom i 25 dana.
Ibrahimović se vratio na teren tek krajem februara nakon devetomjesečne pauze zbog povrede koljena. Veterana je također pozvao Švedski nacionalni selektor Janne Andersson za utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Belgije i Azerbejdžana 24. i 27. marta.
U utakmici protiv Udinezea Ibrahimović je postigao gol 1:1. Nakon toga, Lombardi su predali igru: Beto (45+6) i Kingsley Ehizibue (70) odlučili su utakmicu u korist domaćih.
Na tabeli, Milan, koji se u četvrtfinalu Lige šampiona sastaje sa liderom Serije A Napolijem, u opasnosti je da izgubi četvrto mjesto od Rome.

(msn)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen