Sonntag, 28. November 2021

Velež slavio u Trebinju

 




(tabela bez -3 boda Veležu, Kicker.de)

Premijer liga BiH, 18. kolo:

Leotar - Velež 1:3

FK Leotar: Perišić R., Milović, Andrić, Todorović, Sekulović, Aćimović, Maksimović, Čolić, Đurić, Perišić M., Arsić.

FK Velež: Bogdanović, Zeljković, Anđušić, Ovčina, Isić, Peco, Hasanović, Salčin, Zajmović, Džanković, Radovac.


Velež je na teškom gostovanju u Trebinju, uprkos pristrasnom suđenju Šehovića, došao do tri vrijedna boda.

Leotar je poveo u 17. minuti iz nepostojećeg penala, koga je Maksimović pretvorio u gol. Ta sudijska nepravda nije obeshrabrila Rođene, koji već u prvom napadu, u 20. minuti, dolaze do izjednačenja. Poslije centaršuta Radovca, loptu je nespretno zahvatio Marko Perišić i pogodio vlastitu mrežu.

O pristrasnom suđenju, što je normalna pojava kada je Velež u pitanju, govori podatak da je Šehović gostima pokazao pet žutih kartona kartona (Isić, Salčin, Zajmović, Džanković, Radovac). Svaki start Veležovih igrača, sudija kažnjava kartonom, pa će Velež u sljedećm kolu protiv Sarajeva biti znatno oslabljen. Više se ne može sakriti želja ostrašćenog rukovodstva takozvanog FS BiH da se Velež izbaci iz društva najboljih.

Pištaljka Šehovića ostala je nijema i u 58. kinuti, kada je poslije prekršaja u šesnastercu Leotara, propustio da svira očigledan penal za Velež.

U 69. minuti Radovac je pogodio stativu, a minut kasnije, Rođeni su, preko Zajmovića, postigli drugi gol. Bolju igru, Velež je, krunisao golom Pršeša minutu prije kraja regularnog toka utakmice.

To je na kraju bio i konačan rezultat ovog susreta i Rođeni došli su do velika tri boda koja ih barem malo udaljavaju od opasne zone, a prekinuta je i dvomjesečna serija od pet utakmica bez pobjede u prvenstvu.

(sport)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen