Montag, 1. November 2021

Šokantan poraz Rođenih

 



Velež – Radnik 1:2 (0:1)

Stadion Rođeni.

Sudija: Luka Bilbija (Banja Luka)

Žurti kartoni: Zeljković, Ovčina, Anđušić, Hasanović (V), Hasukić, Marković, Šarić, Sušić (R)

Strijelci: 0:1 Hasukić (30′), 1:1 Radovac (85′), 1.2 Šarić (86′)

Velež: Kačavenda, Radović (od 46′ Ovčina), Zvonić, Zeljković (od 56′ Peco), Pršeš (od 63′ Vehabović), Ćosić, Cvijanović (od 56′ Isić), Brandao, Hasanović, Salčin (od 46′ Anđušić), Radovac.

Radnik: Hodžić, Sušić, Motika (od 80′ Vasić), Urošević, Blagojević, Ristanović, Gogić (od 46′ Popara), Pantelić (od 65′ Marković), Šubert, Todorov (od 89 Batar), Hasukić (od 65′ Šarić).


Radnik je iznenadio bezidejnog Veleža i sasvim zaslužno kući se vraća sa tri velika boda. Velež je ovim porazom došao u situaciju da se bori i za opstanak.

Igrači oba tima nervozno su započeli utakmicu, a prvo uzbuđenje viđeno je u 10. minuti, kada je Cvijanović pokušao da savlada Hodžića, ali je njegov pokušaj odbrana gostiju izblokirala i lopta je završila u korneru.

I kad se to najmanje očekivalo, u 30. minuti hladan tuš za domaće. Poslije kornera, koga je izveo Šubert, lopta dolazi do Gogića, koji je spušta na noge Hasukiću, koji je šalje iza leđa Kačavende – 0:1.

Sedam minuta kasnije, prilika za Cvijanovića, odbrana gostiju na vrijeme otklanja opasnost.

Minut prije kraja provg poluvremena, Ćosić je sa dvadesetak metara uputio oštar udarac, ali je golman Hodžić odbranio.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme, gosti su mogli postići i drugi gol, ali je udarac Pantelića završio pored stative.

U 48. minuti, sreća je bila na strani gostiju. Cvijanović je dobro šutirao, a golman Hodžić, uz pomoć stative, spasio je gol.

Velež kreće ofanzivnije prema golu Radnika, ali nema opasnosti po gol Hodžića. Što se utakmica bliži kraju, igra domaćih je rastrgana i nepovezana.

U 74.minuti, poslije kornera, pokušao je Zvonić, ali je lopta lak plijen na golmana gostiju.

Nervoza se sve više uvlači u redove Veleža, čiji igrači nemaju rješenja kako do postignu gol.

Požrtvovanom intervencijom Ovčina je, u 82′ minuti, spriječio Todorova da poveća vođstvo.

I kad se činilo da bodovi odlaze iz Mostara, Velež je izjednačio u 85. minuti. Na isopucanu natrčao je Radovac i sa tridesetak metara zakucao je pod prečku – 1:1.

Probudilo je to nadu da Velež može doći do pobjede, ali je minut kasnije uslijedio novi hladan tuš. Šarić je, nakokn centaršuta Markovića, glavom poslao loptu u mrežu – 1:2. Proslavljajući gol, Šarić je skinuo sa sebe dres i baciio ga, a sudija mu pokazao drugi žuti karton i put u svlačionicu.



Feđa Dudić podnio ostavku

Feđa Dudić je nakon poraza od Radnika od 1:2 podnio ostavku na mjesto trenera Veleža.

Rekao je da ekipi očigledno treba drugi trener kako bi je razbudio.

“Normalno da je neočekivan poraz. Očekivali smo drugačiji rezultat. Definitivno trebaju promjene i ovoj ekipi treba doći novi trener, neka ih razbudi. Podnijet ću Upravi ostavku i nek oni razmotre šta je najbolje”, rekao je Dudić.

Na konstataciju reportera Moje TV da će tako na gostovanju Slobodi tim voditi novi trener, Dudić je rekao:

“Vjerovatno će tako Uprava odlučiti, vidjet ćemo.”

(NovaSloboda.ba)



Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen