Samstag, 20. November 2021

Velež do boda u finišu

 






Velež – Široki Brijeg 1:1 (0:1)

Stadion Rođeni.

Bez gledalaca

Sudija: Luka Bilbija (Prijedor)

Žuti kartoni: Zeljković, Zajmović, Ovčina, Zvonić (V), Ikić, Jurić (Široki Brijeg)

Strijelci: 0:1 Ikić (48′), 1:1 Anđušić (87′)

Velež: Bogdanović, Zvonić, Zeljković (od 76′ Radović), Ovčina, Brandao (od 56′ Anđušić), Hasanović (od 80′ Peco), Vehabović (od 56′ Pršeš), Salčin, Zajmović, Džanković (od 8′ Ćosić), Radovac.

Široki Brijeg: Miškić, Medić, Obšivač, Mujan, Blagaić, Brekalo, Vukoja, Jurić, Musa, Ikić (od 81′ Paponja), Ćavar (od 78′ Mašić).


Velež je teškom mukom izbjegao poraz od Širokog Brijegam, a prikazana igra potvrdila je da se Rođeni nalaze u krizi i u opasnoj zoni ispadanja.

Početni minuti hercegovačkog derbija nisu donijeli veća uzbuđenja, igra se uglavnom odvijala na sredini terena.

Već u 8. minuti, Dudić je bio primoran da izvrši izmjenu. Nedovoljno oporavljeni Džanković se povrijedio i umjesto njega ušao je Ćosić.

Prvo uzbuđenje viđeno je u 11. minuti, kada je Zeljković, poslije prekida, bio najviši, ali je lopta završila iznad prečke.

U 15. minuti, došlo je do sudara Ovčine i Brekala, nakon čega su oba igrača ostala ležati na terenu, ali su, poslije ljekarske pomoći, nastavili utakmicu.

Brandao, koji je danas zabilježio lijep jubilej – 150 utakmica u dresu Veleža, pokušao je, u 17. minuti, da uposli Zajmovića, ali je lopta bila brža od Veležovog napadača.

Gosti su prvi put zaprijetili u 22. minuti, kada je Ikić izveo slobodan udarac, a golman Bogdanović bio na mjestu.

Slavljenik Brandao pao je, u 28. minuti, u šesnaestercu gostiju, tražili su domaći penal, ali se pištaljka Bilbije nije oglasila.

Pokušao je Ovčina u 33. minuti da ugrozi Miškića, ali je njegov udarac izblokiran.

Velež je tek u 38. minuti izveo prvi korner, bez opasnosti po gol gostiju.

Tri minuta prije kraja poluvremena, gosti su opasno zaprijetili, ali je šut Blagajića otišao pored stative.

U drugoj minuti sudijske nadoknade, poslije kornera, u prilici je kapiten Zvonić, čiji šut završava pored gola.

Početak drugog poluvremena počeo je sa zakašnjenjem, zbog problema sa mrežom. Već na početku, zaprijetio je vehabović, a golman Miškić je bez većih rpoblema odbranio udarac.

I, onda, u 48. minuti hladan tuš za domaće. Široki Brijeg je poveo. domaći su pogriješili na sredini terena, Mujan je došao do lopte i uposlio Ikića, koji je sa 20.tak metara pogodio mrežu Veleža – 0:1.

Dva minuta kasnije, prilika za Vukoja, koji iz neoosredne blizine šalje loptu pored stative.

Nespretnom intervencijom Medića, mogao je Velež, u 58. minuti, doći do izjednačenja, ali je Miškić fenomelano intervenisao i spasio svoj gol.

Do kraja utakmice, Velež je pokušavao da postigne gol, ali su njegovi igrači bili neprecizni, a i Miškić je bio nesavladiv.

I, kada se činilo da će gosti odnijeti sva tri boda, tri minute prije kraja regularnog toka utakmice, domaći su izjednačili. Pršeš je centrirao, na pravom mjestu bio je Anđušić i lopta je iza leđa Miškića – 1:1.

(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen