Donnerstag, 25. November 2021

Mostarske škole obilježile Dan državnosti BiH

 


Dramskim muzičko-plesnim performansom “Jedna si jedina, Bosna i Hercegovina” osnovne i srednje škole Grada Mostara obilježile su u srijedu naveče Dan državnosti BiH.

Svečanost je održana u Narodnom pozorištu, a u njoj su učestvovale 22 osnovne i srednje škole Mostara, Centar “Los Rosales” i Muzička škola I. i II. stupnja.

“Svi učestvuju u jednoj prekrasnoj pozitivnoj priči i jako je lijepo vidjeti toliko mladosti, toliko kreativnosti koje posvećuju svojoj domovini, Bosni i Hercegovini. Djeca će pokazati tu svoju ljubav, svoja visoka umijeća kroz stihove, ples i muziku i mislim da će poslati jednu ovako lijepu priču o Mostaru i BiH, zajedništvu, pozitivizmu i unapređenju našeg života i suživota”, kazala je uoči svečanosti direktorica Četvrte osnovne škole Mostar Seada Kuštrić.

Ministar obrazovanja HNK-a Rašid Hadžović naglasio je kako je čast i Ministarstvu i njemu kao ministru što su osnovne i srednje škole Mostara organizovale ovakav jedan program, koji će prezentirati u povodu Dana državnosti BiH.

“Naša domovina BiH zaslužuje da se redovno obilježavaju i podržavaju svi oni značajni datumi koji utiču na svijest naše djece, kako bi ona i u budućnosti čuvala tradiciju BiH kao države svih njenih naroda”, poručio je ministar Hadžović.

Mladi violinista Antonio Šarić, koji je jedan od učesnika programa, izrazio je nadu kako će se njegova numera na violini svidjeti mnogobrojnoj publici.

“Sviraću treći stavak Vivaldijevog ljeta. Pripremam to otprilike od početka ljeta, trudio sam se i nadam se da će vam se svidjeti”, poručio je.

(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen