Samstag, 13. November 2021

Nakon pola vijeka Beatlesi ponovo u Top Ten

 


Album “Let It Be” je ponovo izdat kao specijalno izdanje. Uz to, ploča se vratila na Top Ten na Billboard Chartsu.

51 godinu nakon prvog izdanja "Let It Be", album Beatlesa se vratio na top 10 američkih top lista albuma. Ploča iz 1970. se vratila na 5. mjesto Billboard Chartsa 15. oktobra 2021., pa čak i na prvo mjesto po prodaji albuma.

Razlog: Povodom godišnjice, “Let It Be” je dobio deluxe specijalno izdanje.

"Let It Be" je 19. album Betlesa koji je došao na vrh top-lista

Uz novo izdanje, fanovi će dobiti box koji se sastoji od pet CD-ova/četiri LP-a, na kojima će se naći i neke neobjavljene verzije pjesama "Let It Be", kao i neke pjesme koje su se kasnije pojavile na albumu "Abbey Road" i prvim solo albumima članova grupe.

Također Jams i isječci razgovora iz studija, kao i jedan CD/EP sa dva neobjavljena miksa Glys Johnsa iz “Across The Universe” i “I Me Mine”, dva nova miksa Gilesa Martina iz “Don’t Let Me Down”, te singl verzija "Let It Be", predstavljeni su u ovom specijalnom izdanju.

Prvobitno objavljen 1970. godine, "Let It Be" je došao na prvo mjesto Billboard liste i ostao tamo četiri sedmice. Ovo je 19. album Beatlesa koji je došao na vrh top lista.

"The Beatles: Get Back" će biti objavljen 25, 26. i 27. novembra 2021. na Disney+.

Zadnji put je “Let It Be” dospio na Billboard 200 top listu 4. decembra 2010. godine, gdje je dostigao 120. mjesto.

Novo izdanje klasika dolazi samo nekoliko sedmica prije objavljivanja dokumentarne serije "The Beatles: Get Back" režisera "The Lord of the Rings" Petera Jacksona.

Tri epizode će biti objavljene 25., 26. i 27. novembra 2021. na Disney+ i baviće se snimkom albuma za "Let It Be" iz 1969. godine, nazvanog po želji grupe.

Tekst je u originalu objavljen na www.rollingstone.de

(msn)

(spagos)


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen