Freitag, 21. Mai 2021

Zlatno doba

 


(Slika: Signac, Paul; 1863-1935. "Au temps de l'harmonie-L'Age d'or n'est pas dans le passé, il est dans l'avenir" (U vrijeme harmonije: Zlatno doba nije u prošlosti, već u budućnosti, Die Zeit der Harmonie-Das Goldene Zeitalter liegt nicht in der Vergangenheit, sondern in der Zukunft), 1893/95. ulje na platnu, 312 x 410 cm. MH-10-11-1980. Mairie de Montreuil, Hôtel de Ville.)


Neki od nas već su dostigli zlatno doba (oni koji imaju više od 50 godina), drugi nisu, ali nije loše svima da pročitaju!

1.Sada je vrijeme da počnete koristiti odgođenu štednju. Uživaj. Ne treba je čuvati za one koji, možda, nemaju pojma što ste zbog toga žrtvovali. Nema ništa gore nego ostaviti ovaj novac zetu, kćeri ili rođaku s velikim planovima za ono što ste vi uštedjeli.

2.Prestanite se brinuti o financijskoj situaciji svoje djece ili unuka, nemojte se sramiti trošiti novac na sebe! Dugo godina podržavate djecu, naučili ste ih puno i dali im utočište. Sad je došao red na njih da sami počnu zarađivati.

3.Ne preopterećujte se. Lako je oboljeti, puno je teže ostati zdrav. Održavajte kondiciju, posjetite liječnike, potražite informacije o tome što učiniti kako biste ostali zdravi.

4.Ne brinite zbog sitnica! Već ste toliko toga iskusili u svom životu; možete se sjetiti puno dobrih stvari, možete se sjetiti i loših stvari. Ne dopustite da vam teret prošlosti stane na put danas i u budućnosti. Osjetite ljepotu sadašnjosti!

5.Bez obzira na dob, volite život.

6.Budite ponosni na sebe - iznutra i izvana. Ne prestajte odlaziti frizeru, kozmetičarki, zubaru, kupite si svoj omiljeni parfem. Ako ste njegovani izvana, tada se iznutra rađa osjećaj samopoštovanja i snage.

7.Uvijek budite u toku s najnovijim dostignućima. Čitajte, gledajte vijesti. Budite u kontaktu sa svojim starim poznanicima, ovo je važno u vašim godinama.

8.Neki cvjetaju u starosti, drugi ustajali. Život je prekratak da bi se s njim trošio. Provedite život u društvu pozitivnih, veselih ljudi - i život će biti puno ugodniji.

9.Oduprite se iskušenju da živite sa svojom djecom ili unucima. Naravno, ugodno je živjeti okruženi ljubavnom rodbinom, ali svatko od nas ima pravo na svoj osobni prostor. Trebaju i oni.

10.Ne odustajte od svojih hobija. Ako ih nemate, uvucite se u ove navike.

11.Smijte se. Puno se smijte. Iz bilo kojeg razloga. Zapamtite - imate sreće. Uspjeli ste živjeti dug život. Mnogi jednostavno ne dođu do te dobi. I uspjeli ste, pa zabavite se! Pokušajte vidjeti smiješnu stranu bilo koje situacije!

12.Ne obraćajte pažnju na ono što govore o vama, a još manje na ono što bi mogli misliti o vama. Oni će to svejedno učiniti, a vi ste ponosni na sebe i svoj život. Pustite ih da razgovaraju, ne biste se zbog toga trebali brinuti. Oni ne znaju kroz što ste prošli, ne znaju ono što vi znate.

Došlo je vrijeme za uživanje u miru, svijetu sreće!

I zapamtite: "Život je prekratak da bi pili loše vino!"

(facebook)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen