Sonntag, 9. Mai 2021

Podjela bodova u gradskom derbiju

 











Zrinjski – Velež 1:1 (0:1)

Stadion pod Bijelim brijegom.

Sudija: Elvis Mujić (Banovići)

Žuti kartoni: Bekić, Bilbija (Z), Zvonić, Hasanović, Radović, trener Dudić (V)

Strijelci: 0:1 Vehabović (42′), 1:1 Bilbija (55′)

Zrinjski: Varvodić, Ćorluka, Zlomislić, Todorović 9od 44′ Tičinović), Mašić (od 71′ Škrbić), Bekić, Jakovljević, Trebotić (od 71′ Ljubić), Magdić, Juranović, Bilbija.

Velež: Bogdanović, Zvonić, Zeljković, Pršeš (od 44′ Radović), Ćosić, Georgijević (od 88′ Zubanović), Brandao (od 64′ Cvijanović), Dario, Hasanović (od 74′ Osmić), Vehabović (od 88′ Behram), Radovac.

Zrinjski i Velež odigrali su dobar meč, koji je na kraju završen bez pobjednika. Veležu je ovo 16. utakmica zaredom u kojoj nije poražen.

Dugo očekivani gradski derbi započeo je napadom Veleža u 4. minuti,, kada je Radovac sa dvadesetak metara oštro šutirao, ali pravo u golmana Varvodića.

Domaći su uzvratili u 11. minuti, kada se istakao Bogdanović, koji je odlično intervenisao poslije centaršuta Bekića. Poslije perioda mirne igre, u 18. minuti, u prilici se našao Mašić, ali je brzopleto šutirao. Dva minuta kasnije, Georgijević je šutirao iz velike daljine, a lopta je za koji centimetar otišla pored stative. Igra se otvoreno s obe strane, stvaraju se prilike, ali bez opasnosti po golmane.

U 27, minuti, sjajan potez Ćosića, koji se fintom oslobodio protivničkog igrača i šutirao, a lopta je prohujala pored stative. Domaći su u 33. minuti opasan napad preko Juranovića, koga je Zvonić zaustavio prekršajem, za što je dobio žuti karton- Minuti kasnije, sreća je bila na strani Veleža. Trebotić je šutirao poslije prekida, lopta je bila skoro do gol linije i na kraju je otklonjena opasnost.

U ovim trenucima, Zrinjski vrši veliki pritisak, u prilikama su Bilbija i Mašić, a Veležova odbrana uspijeva na vrijeme da blokira njihove udarce. U 39. minuti, Magdić je šutirao, a lopta je pogodila spoljni dio mreže.

U jeku velikog pritiska domaćih, Velež je  je u 42. minuti došao u vođstvo. Brandao je odlično uposlio Vehabovića, ovaj se varkom tijela oslobodio protivnika i poslao loptu u mrežu Varvodića – 0:1.

U drugom poluvremenu, domaći su prvi put zaprijetili u 50. minuti, ali je Bogdanović odlično intervenisao na centaršut Tičinovića.

Pritisak domaćih igrača donio im je izjednačenje u 55.minuti. Poslije kornera za velež, uslijedio je brzi kontranapad zrinjskog, Juranović je odlično uposlio Bilbiju, a ovaj prisebnim udarcem matirao nemoćnog Bogdanovića – 1:1.

Uzvratili su Rođeni u 60. minuti, kada je Ćosić dug napad završio udarcem pored stative. Bilbija je ponovo zaprijetio u 68. minuti, ali je zamalo neprecizan. U 71. minuti, Cvijanović je zatresao mrežu Zrinjskog, ali je radost Veležovih igrača kratko trajala, jer je sudija Mujić poništio gol zbog ofsajda Zvonića. Rezervista Škrbić zaprijetio je u 76. minuti, ali je dobro postavljeni Bogdanović odbranio njegov šut. Pet minuta kasnije, ponovo je na sceni Bogdanović, koji je sjajno odbranio šut Juranovića iz slobodnog udarca.

U 90. minuti, Tičinović je imao stopostotnu priliku za gol, ali je promašio nemoguće.

(sport)


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen