Montag, 31. Mai 2021

Velež ostvario plasman u Evropu

 








FK Mladost - FK Velež 0:1

Stadion: MGM Farm Arena
Sudija: Dražen Marić (Bijeljina)

Strijelci: Vehabović 0:1 (3')

Žuti kartoni: Mahmić (Mladost)

FK Mladost: Velić, Alić, Sadiku, Mahmić, Miljanović, Hrustanović (Begić), Ćerimagić, Vazda, Šarić, Čago (Handžić), Dedić. Trener: Nemanja Miljanović.

FK Velež: Bogdanović, Ćosić, Zvonić, Osmić, Ferreyra (Radović), Ovčina (Pršeš), Hasanović, Radovac, Vehabović (Behram), Brandao (Hajdarević), Georgijević (Zubanović). Trener: Feđa Dudić.


U okviru posljednjeg kola Premijer lige Bosne i Hercegovine FK Velež je uspio da dođe do pobjede protiv FK Mladost i tako obezbjedi evropska takmičenja. Konačan rezultat susreta glasio je 0:1.

FK Velež je krenuo silovito prema golu Mladosti i već u trećoj minuti utakmice stigao do pogotka preko Ede Vehabovića koji je sjajnim udarcem lijevom nogom "ubio pauka" na mreži Velića.

Samo par minuta nakon toga nakon kornera dobro je šutirao Ovčina, ali je lopta pogodila stativu nakon čega možda i u ruku Miljanovića, ali glavni sudija nije svirao jedanaesterac. Još jedna šansa za Velež desila se preko Ćosića, ali je on šutirao preko gola.

Najbolja šansa za Mladost bila je sredinom prvog poluvremena, ali je Sadiku šutirao ravno u Bogdanovića. Do kraja prvog poluvremena Velež je imao još dvije odlične šanse, ali su udarci Hasanovića i Ćosića završile pored gola odnosno u rukama Velića.

U nastavku drugog poluvremena nova prilika za Velež,a ovoga puta ponovo se u prilici našao Hasanović nakon centaršuta Vehabovića, ali je pogodio samo vanjski dio mreže. Ponovo je u šansi bio Hasanović nakon kornera kada je treći put šutirao glavom, ali i ovoga puta pored gola.

Mogao je Velež doći do drugog pogotka u finišu susreta, ali su svoje prilike propustili rezervisti Behram i Zubanović. Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao, te su Rođeni ovom pobjedom uspjeli da kao trećeplasirani osiguraju učešće u Konferencijskoj ligi, novom takmičenju u Evropi.


Široki Brijeg i Zrinjski su bodovno poravnati, a pošto u međusobnom omjeru Široki ima dvije pobjede protiv Plemića, momčad s Pecare tako zauzima četvrtu poziciju.

(sport)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen