Montag, 17. Mai 2021

Veležu bod protiv Tuzla City

 


Premijer liga BiH, 31. kolo:

Stadion: Banovići

Tuzla City - Velež 1:1

Strijelci: Georgijević 36. 0:1, Ubiparip p 76. 1:1

Tuzla City: Fejzić, Barišić, Lučić, Nukić, Mehidić, Džafić, Karjašević, Mešinović, Doffo, Mišić, Badji.

Velež: Bogdanović, Dario, Zeljković, Cheshmedjiev, Hasanović, Ovčina, Vehabović, Radovac, Cvijanović, Brandao i Georgijević.


U Banovićima odigrana utakmica 31. kola m:tel Premijer lige BiH između FK Tuzla City i FK Velež Mostar. Nakon 90 minuta igre, završilo je remijem, 1:1.

FK Tuzla City je bolje otvorila utakmica, zaprijetili su preko Mešinovića i Džafića, ali do gola prvi dolaze Rođeni i to preko Georgijevića, koji sjajnim udarcem u 36. minuti ogađa mrežu Fejzića. Na odmor se otišlo rezultatom 0:1 za Velež!

Drugo poluvrijeme Rođeni otvaraju izmjenom, umjesto Cvijanovića ušao je Ćosić. U 58. minuti Brandao je imao veliku priliku, ali Fejzić brani. Šansu je imao i Ćosić, ali bez promjene rezultata. Nakon toga, izvršena je dvostruka izmjena, Radović i Osmić zamijenili su Brandaa i Vehabovića. Na drugoj strani, prijetio je Ubiparip, koji se u 75. minuti bio precizan sa penala za izjednačenje, 1:1.

Do kraja utakmice, Hasanović je imao dobru priliku, ali lopta ide preko gola. Na drugoj strani, Nukić odlično otvara kontru, izlazi pred Bogdanovića, koji spašava Rođene. Pršeš je zamijenio Georgijevića u 85. minuti. Na kraju, završilo je remijem, 1:1.

U narednom kolu Rođeni će ugostiti FK Sloboda.

(sport)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen