Freitag, 28. Mai 2021

Prevoz kompletne kuće

 





Ulicom Franklin Street u San Franciscu protekle nedelje provezen je jedan interesantan, i skoro nekerovatan teret. Nakon 139 godina, koliko je stajala na adresi 807 Franklin Street u San Franciscu, dvospratna viktorijanska kuća premještena je na novu adresu. Zelena kuća s velikim prozorima i smeđim ulaznim vratima, natovarena na gigantsku prikloicu i premještena na novu lokaciju, samo šest ulica dalje.

Radoznali posmatrači su se redali duđinom prevoza, na trotoarima, i snimili fotografije goleme konstrukcije, koja se kretala brzinom od oko 1,6 km/h. Krajnji cilj transporta bio na broju 635 u ulici Fulton. Prije početka prevoza, usput su iščupani su satovi za parkiranje, obrezane grane na drveći i premješteni saobraćajni znakovi

Prevoz ove kuće planira se već godinama, kako je izvijestio San Francisco Chronicle. Stručnjak, i veteran u premještanju kuća Phil Joy, novinama je rekao kako je morao osigurati dozvole više od 15 gradskih službi.

Vlasnik kuće Tim Brown, broker iz San Francisca, za premještanje je platio 400.000 dolara, kako je navodeno u SF Chronicle.

(spiegel)

(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen