Montag, 24. Mai 2021

Korak do sna - “Ostvari nam san, u Evropi bar jedan dan”

 










Velež – Sloboda 2:0 (0:0)

Stadion Rođeni

Sudija: Admir Šehović (Sarajevo)

Strijelci: 1:0 Zvonić (74′), 2:0 Behram (86′)

Velež: Bogdanović, Zvonić, Zeljković, Ćosić, Ovčina, Georgijević, Brandao (od 82′ Behram), Ferreyra, Vehabović (od 82′ Osmić), Chesmehmedjiev (od 59′ Pršeš), Radovac.

Sloboda: Kukić, Devedžić, Beganović, Beganović, Kurtalić, Maksimović, Osmić, Mišković, Ilić, Balić, Leko.


Ostvari nam san, u Evropi bar jedan dan”, stajalo je na transparentu navijača Veleža, a nakon današnje pobjede protiv Slobode, Rođenima samo bod treba da ponovo zaigraju u fudbalskoj Evropi i da san hiljada navijača postane java.

Velež je, iako bez četvorice standardnih igrača, ofanzivno započeo današnji meč sa Slobodom i već u 4. minuti, velika prilika za domaće, kada je dosuđen penal za Velež. Georgijević je preuzeo na sebe odgovornost, ali je Kukić odlično intervenisao i spasio svoj gol.

Promašeni penal malo je pokolebao domaće igrače, koji tek u 18. minuti stvaraju priliku, ali su Brandao i Vehabović iz dva pokušaja bili neprecizni.

Tuzlaci su prvi udarac prema golu Veleža uputili u 21. minuti, kada je Dženis Beganović šutirao pravo u dobro postavljenog Bogdanovića.

Rođeni stvaraju prilike, ali lopta neće u gol.

U 39. minuti, u prilikama su se našli  Ferreyra i Zvonić, ali je Kukić bio nesavladiv.

Dva minuta kasnije, Brandao je u šansi, ali je loše šutirao i lopta je završila u korneru.

Nervoza se počela uvlačiti u redove Veleža, a onda u 74. minuti, velika radost za Rođene. Ćosić je snažno šutirao, Kukić je odbranio, a na odbijenu loptu natrčao je kapiten Denis Zvonić i poslao je u mrežu – 1:0.

U 85. minuti, Behram je odlično šutira, a Kukić se ponovo istakao.

Ipak, samo minutu kasnije, na semaforu je 2:0. Seid Behram iz brzog konrtanapada postiže svoj prvi gol u sezoni za veliku pobjedu rođenih.

(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen